Ексклюзиви
субота, 19 листопада 2011 17:11

Українців закликали вийти на Майдан у День свободи попри заборону

Українців закликали вийти на Майдан у День свободи попри заборону

Українці відзначать День свободи попри заборону суду. Про це заявив голова Коаліції учасників Помаранчевої революції Сергій Мельниченко.

Правозахисник вважає, заборона відзначити закріплене законом свято сприятиме виходу на Майдан значно більшої кількості людей. Якщо до цього на Майдані очікувалися перш за все ветерани Помаранчевої революції, підприємці і патріотичні організації, то тепер прийдуть афганці, офіцери, чорнобильці, пенсіонери, вчителі.

За його словами, непрофесіоналізм "блакитної" команди вилазить звідусюди.

"Вони завалили економіку, закрили тисячі підприємств, знищили освіту... Вони навіть заборонити мирне зібрання громадян не можуть толком. На нараді в КМДА повідомили, що в цей день монтуватимуть 50-тонну "Йолку", а в суд подали поспіхом зліплені повідомлення від нікому не відомих організацій про проведення інших заходів", - йдеться в заяві Мельниченка.

"Ми просто прийдемо на Майдан Незалежності 22 листопада о 18.00 як прості громадяни прогулятися на свіжому повітрі. Якщо хтось з власної ініціативи візьме з собою прапор – це не вважається правопорушенням. Якщо раптом підніме його саме о 18.00 – має на це повне право. Якщо випадково те ж саме зробить ще хтось поблизу – це просто збіг обставин", - зазначив голова Коаліції.

Мельниченко закликав усіх громадян мирно, без порушення громадського порядку прийти поодинці в День Свободи на Майдан і відзначити його разом з друзями.

Нагадаємо, вчора Київський окружний адмінсуд задовольнив позов столичної мерії. Відтак, святкування Дня свободи на Майдані незалежності — заборонене. Лідери громадських організацій вважають, рішення мерії не могло ухвалюватися без позиції Олександра Попова. Охочі відсвяткувати сьому річницю Помаранчевої революції обіцяють подати апеляцію.

Зараз ви читаєте новину «Українців закликали вийти на Майдан у День свободи попри заборону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути