Ексклюзиви
неділя, 09 жовтня 2011 10:53

Сьогодні поляки обирають парламент

Сьогодні поляки обирають парламент

Сьогодні проходять восьмі парламентські вибори після встановлення у Польщі демократичного ладу в червні 1989 р. До Сейму (Нижньої палати) та Сенату (Верхньої палати) поляки обирають, відповідно, 460 депутатів та 100 сенаторів один раз на чотири роки.

Сьогодні вибори розпочалися о 7:00 і закінчаться о 21:00 за місцевим часом (від 8:00 до 22:00 за Києвом).

На 460 депутатських місць до Сейму претендують 7035 кандидатів, тобто "конкурс" становить 15 чоловік на місце. До Сенату прагнуть дістатися 500 чоловік, відповідно, ? 5 чоловік на місце.

Серед 460 депутатів Сейму попереднього скликання свої кандидатури повторно висунули 414 чоловік, тобто 90% від усього складу Сейму. 17 депутатів (3,7%) зареєструвалися кандидатами до Сенату. 29 депутатів (6,3%) не братимуть участі у цьогорічних парламентських виборах взагалі.

Вибори проходять на 25993 дільницях, серед яких 268 знаходяться за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляки погоджуються на ув'язнення Тимошенко

Згідно з останніми даними Центру Вивчення Громадської Думки, найбільші шанси на виборах має партія Громадянська Платформа (34%), представником якої був нинішній Прездинет Польщі Броніслав Коморовський. Друге місце посідає партія „Закон і Справедливість" (20%), яку очолює Ярослав Качинський. Трохи менше 10% набирали "Союз демократичних лівих сил", під керівництвом Ґжеґожа Напєральського.

За даними соціологічного дослідження, проведеного тиждень тому, дві треті з опитаних (66%) були готові прийти на вибори, кожний п'ятий (20%) не визначився, чи буде брати в них участь, і кожний сьомий (14%) однозначно не прийде на виборчу дільницю.

Право прийти на виборчі дільниці сьогодні мають 30,5 мільйонів осіб серед 37,7 мільйонів мешканців Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні поляки обирають парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути