Ексклюзиви
субота, 16 липня 2011 16:25

Німці поскандалили і вирішили не давати Путіну премію

Німці поскандалили і вирішили не давати Путіну премію

Опікунська рада німецької премії "Квадрига" прийняла рішення не вручати її прем'єр-міністру Росії Володимиру Путіну, повідомляє німецьке видання Frankfurter Algemeine.

Про нагородження глави російського уряду стало відомо 10 липня. Заявлялося про те, що Путін отримає премію за великий внесок у розвиток відносин з об'єднаною Німеччиною.

Відразу після цього в ЗМІ почалося бурхливе обговорення цього рішення, плавно перейшло в істерику. Співголова партії "зелених" Джен Оздемір на знак протесту покинув журі, а один з колишніх лауреатів Олафур Еліассон взагалі повернув нагороду назад. Те ж саме пообіцяв зробити і колишній президент Чехії Вацлав Гавел.

У журі "Квадриги" намагалися пояснити, що для отримання премії необов'язково відповідати ідеалам західної ліберальної демократії, проте потім все ж пішли на поступки і прийняли дивне рішення в цьому році "Квадригу" не вручати. Незрозумілим, щоправда, залишається питання, чи отримають премію інші номінанти - міністр закордонних справ Мексики Патрісія Еспіноза, письменниця Бетюл Дурмаз і глава палестинського уряду Салам Файя, проти яких Еліассон і Гавел нічого не говорили.

Нагадаємо, премія "Квадрига" названа на честь скульптури, що вінчає Бранденбурзькі ворота в Берліні, і являє собою позолочену копію четвірки коней. Крім того, до премії додається грошова винагорода у розмірі 100 тис. євро.

За традицією, її вручають в День німецької єдності, 3 жовтня, в столиці ФРН.

Зараз ви читаєте новину «Німці поскандалили і вирішили не давати Путіну премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути