Ексклюзиви
пʼятниця, 08 липня 2011 14:18

Новий пенсійний закон — це блеф перед Європою — експерт

Новий пенсійний закон — це блеф перед Європою — експерт

Пенсійне забезпечення у державі повністю залежить від того, як організована економічна система, кінчаючи розподілом національного продукту, який для простих громадян визначається рівнем зарплат і пенсій, вважає професор Інституту соціології Національної академії наук Юрій Саєнко.

"В Україні 50-60 відсотків економіки в тіні, а зарплат — у "конвертах", - зазначає експерт. - Треба починати з цього. Тобто, слід серйозно змінити економічну систему. Це зробили свого часу країни Східної Європи, наші колишні партнери по соціалістичному табору. Вони почали із реформування соціально-політичної системи. Якщо цього нема, то приймай що завгодно — усе буде імітацією реформ. Новий пенсійний закон — це блеф перед Європою, що ми щось робимо, щоб нам дали гроші".

Ця влада не буде займатися детінізацією економіки і зарплат, переконаний експерт.

" При владі сьогодні кримінально-олігархічний клан. Будь-яка серйозна зміна соціально-політичної системи вдарить по їхніх достатках. Тому вони нічого суттєвого робити не будуть та й не можуть — у силу обмеженості свого способу мислення. Бо це значить губити себе і своїх родичів. Тому все залишиться, як є, і нічого путнього не буде", каже Юрій Саєнко.

Як ми повідомляли, у ніч з 7 на 8 липня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому урядовий законопроект про пенсійну реформу. За відповідне рішення проголосувало 248 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Новий пенсійний закон — це блеф перед Європою — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути