Ексклюзиви
субота, 02 липня 2011 14:52

Костенко закликає терміново прийняти законопроект про Державний Прапор України

Костенко закликає терміново прийняти законопроект про Державний Прапор України

Прапором Перемоги може бути лише синьо-жовтий Державний Прапор України. Про це сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську заявив народний депутат України, лідер Української Народної Партії Юрій Костенко.

Політик закликав парламент "поставити крапку в епопеї з червоним прапором, негайно виконавши рекомендацію Конституційного суду щодо законодавчого встановлення порядку використання державних символів України".

Костенко вважає "обгрунтованим рішення Конституційного суду від 16 червня №6-рп/2011" щодо скасування офіційного використання червоного прапора, яке було прийнято за його поданням як громадянина України.

"Червоний прапор, який було принесено 1918 року на радянських багнетах, не має нічого спільного з Україною, Червоний колір – це символ ліквідації Української Державності у 20-х роках ХХ-го сторіччя, придушення свободи, кривавих репресій, масових вбивств та Голодомору", - зауважив Костенко.

Саме тому абсолютно правомірним є пункт рішення КСУ, де зазначено, що Конституцією визначено вичерпний перелік державних символів, - Державний Прапор, Державний Герб та Державний Гімн України.

Юрій Костенко нагадав, що "КСУ визнав неконституційними законодавчі зміни щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги" від 21 квітня 2011 року, в зв'язку з чим ці зміни втратили чинність".

Костенко не сумнівається у тому, що законопроект УНП "Про державний Прапор України" відповідає всім вимогам щодо захисту символу державного суверенітету України надзвичайної ваги. Лідер УНП переконаний, що держава повинна створити надійну систему правового захисту та охорони своїх державних символів, регламентувавши їх використання державними органами, посадовими особами та пересічними громадянами.

Політик нагадав, що в 1992 році однією з перших була прийнята Постанова ВРУ "Про Державний Прапор України". Однак, за його словами, цей документ лише описує Державний Прапор і не встановлює порядок його використання та захисту.

Костенко закликав Верховну Раду терміново прийняти законопроект УНП "Про державний Прапор України", щоб раз та назавжди унеможливити реанімацію чужинської для України символіки комуністичних організацій, які вчиняли криваві злочини проти людства та української нації.

Зараз ви читаєте новину «Костенко закликає терміново прийняти законопроект про Державний Прапор України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути