пʼятниця, 06 травня 2016 07:00

"За два роки придбав піджак, штани, дві сорочки і камуфляж"

39-річний Єгор Соболєв із фракції "Самопоміч" каже, що з депутатської зарплати до підняття (ставка була 6400 грн, після відрахувань отримували біля 4500 грн. — ГПУ) міг покрити лише комунальні послуги й навчання дітей. На роботу у Верховну Раду їздить на метро. Родину забезпечує дружина — телеведуча Марічка Падалко.

Запитали народних депутатів: "На що вам вистачало зарплати до підняття?"

Олександра Кужель, 62 роки, фракція "Батьківщина":

— Зарплати не вистачає. Дістала всі заощадження. Я — одна з небагатьох, хто в декларації вказав витрати. Давно веду їх. Щомісяця записую, скільки пішло на утримання квартири, дачі, двох машин. На їх страхування, заправку. Економлю на перукарні. Більше почала зачісуватися в парламенті. У моєму Печерському районі зачіска — близько 200 гривень. У Верховній Раді — 70. До свого майстра можу зайти раз на місяць — пофарбуватися, постригтися. А по два-три рази на тиждень укладку на ефіри робити не можу. Економлю на заправці машин. Порізно з чоловіком не їздимо. Він підвозить мене, машину залишає і їде на метро. Раніше раз на тиждень скуповувались у супермаркеті. Зараз продукти беру переважно на ринку. Заощаджуємо на відпочинку. Замість Туреччини вивчаємо ціни в Приморську, Бердянську.

Дмитро Добродомов, 39 років, позафракційний:

— Зарплату відкладаю в сімейний бюджет. Потім разом його витрачаємо. Маю ще гонорари за лекції. Зараз нам не підняли, а повернули зар­плату, яку знизив попередній уряд.

Семен Семенченко, 41 рік, фракція "Само­поміч":

— Зарплати не вистачає, щоб вирішити домашні потреби. Живу в готелі. В Раду ходжу пішки. Нещодавно купив піджак за 3 тисячі. А так за два роки придбав піджак, штани, дві сорочки і камуфляж. Закордонні поїздки оплачує країна, яка запрошує. Допомагають колеги. Зокрема, Єгор Соболєв віддає моїм синам одяг, з якого його діти виросли. А я потім ще комусь віддам.

Ніна Южаніна, 51 рік, фракція "Блок Петра Поро­шенка":

— Прожити на таку зарплату нереально. Я весь час працювала в бізнесі, маю заощадження. Зарплата йде на оплату комунальних платежів і утримання автомобіля, ­бензин.

Зараз ви читаєте новину «"За два роки придбав піджак, штани, дві сорочки і камуфляж"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути