Ексклюзиви
пʼятниця, 24 червня 2016 05:40

Високу посаду в НАБУ мало не обійняв фігурант корупційного скандалу

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.youtube.com
  Семена Кривоноса підозрювали в отриманні 120 тисяч доларів хабара
Семена Кривоноса підозрювали в отриманні 120 тисяч доларів хабара

Наприкінці квітня цьогоріч конкурс на посаду директора Одеського територіального управління Національного антикорупційного бюро України виграв 33-річний Семен Кривонос. Має повноваження затримувати корупціонерів на лише на Одещині, а й у Херсонській, Миколаївській та Кіровоградській області. "Слідство.Інфо" з'ясувало — Семен Кривонос опинився серед тих, кого нещодавно ловили борці з ко­­­рупцією.

Так, восени позаторік він став фігурантом кримінального провадження з отримання хабара в особливо великому розмірі. Очолюючи Обухівський райвідділ держреєстрації речових прав на нерухоме майна Київської області, Кривонос із сільським головою Старих Безрадичів вимагали від підприємця $120 тис. за виділення земельної ділянки. Такою є версія прокуратури.

Автори передачі нагадали, що директор НАБУ Артем Ситник виступає за жорсткий конкурсний відбір кандидатів на посади в Бюро. І Семен Кривонос переміг 58 суперників. Мав суттєву перевагу перед іншими кандидатами. Нині він працює першим заступником Юлії Марушевської на Одеській митниці (є представницею команди губернатора Одещини Міхеіла Саакашвілі. — ГПУ). Керівник добре відгукується про підлеглого.

"Слідство. Інфо" з'ясувало, що до переходу на митницю Семен Кривонос з 2011-го до 2015 року очолював Обухівський райвідділ держреєстрації речових прав на нерухоме майно. Документи по всіх земельних ділянках і будинках району проходили через його руки. Там найдорожча земля на Київщині. У Конча-Заспі, Нових і Старих Безрадичах, Романкові розташовані маєтки української еліти.

Декларація Кривоноса викликає немало питань. За 2014 рік він заробив 20 700 грн. Це менш як 2 тис. на місяць. Дружина й того не мала. Водночас подружжя володіє квартирою, будинком, 7,5 га землі. Зокрема, 2 га — в Обухівському районі. Кривонос каже — придбав одну ділянку. Решту отримав шляхом безоплатної приватизації. А купити 2 га за 300 тис. грн 2011 року допомогли батьки. Чому так мало? "Це дальнє, дальнє, дальнє село", — відповідає Кривонос.

Та й це — не все майно антикорупціонера, констатує "Слідство. Інфо". Селище Новосілки розташоване за 3 км від столиці. В одному з тамтешніх будинків Семен Кривонос має квартиру на 80 "квадратів". Сьогодні подібне помешкання коштує понад 3 млн грн. Ця нерухомість не вказана в його декларації. Бо подарував її матері, пояснює чиновник. А купив разом із земельною ділянкою на кошти батьків.

17 червня, за два дні після інтерв'ю "Слідства. Інфо" з Кривоносом, він відмовився від посади директора Одеського територіального управління Національного антикорупційного бюро. Воно оголосило новий конкурс.

"Відмовившись від роботи в НАБУ, Семен Кривонос повертається на Одеську митницю. Цікаво, яке рішення ухвалить керівництво після виходу цього розслідування?" — запитують його автори.

Зараз ви читаєте новину «Високу посаду в НАБУ мало не обійняв фігурант корупційного скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути