вівторок, 17 січня 2017 06:10

"Українська влада має поставити потреби держави вище особистих інтересів"

Автор: ФОТО З САЙТА www.twitter.com
  Дівчата в українських національних костюмах вітають віце-президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена біля трапа літака в аеропорту ”Борис­піль” 16 січня. Він має зустрітися з Петром Порошенком, Володимиром Гройсманом та Арсенієм Яценюком. Це останній візит Байдена в Україну на цій посаді
Дівчата в українських національних костюмах вітають віце-президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена біля трапа літака в аеропорту ”Борис­піль” 16 січня. Він має зустрітися з Петром Порошенком, Володимиром Гройсманом та Арсенієм Яценюком. Це останній візит Байдена в Україну на цій посаді

— Хочу закликати народ України: продовжуйте боротьбу з коруп­цією, наполягайте на прозорості, переслідуйте в судовому порядку чиновників, які розбазарюють державні гроші для свого збагачення, — каже віце-президент США 74-річний Джозеф Байден 16 січня в Києві.

Він зустрівся з президентом Петром Порошенком, главою уряду Володимиром Гройсманом і колишнім прем'єром Арсенієм Яценюком.

— Керівництво і народ повинні поставити потреби України вище за вузькі особисті інтересів, — продовжує Байден. — Поставити загальне благо вище від містечкових упередженостей і дріб'язкових досягнень. Це стосується всіх — членів уряду, депутатів Верховної Ради, суддів, представників засобів масової інформації та громадянського суспільства. Кожен із вас має відповісти на виклик історії і нарешті побудувати об'єднану, демократичну Україну.

Ви зміцнили банківський сектор, захистили вкладників за рахунок націоналізації Приватбанку. Впровадили систему електронного декларування активів для боротьби з корупцією. Національне антикорупційне бюро та спеціалізована антикорупційна прокуратура можуть вплинути на ситуацію. Важливо, щоб ви надалі зміцнювали всі антикорупційні відомства. Викорінили тих, хто хоче повернути Україну до кумівства й клептократії (з грецької мови означає "влада крадіїв". — ГПУ). Завдяки цим крокам ваша економіка знову зростає.

Впроваджуйте реформи в енергетичному секторі, щоб позбутися залежності від російського газу. Працюйте над прозорою приватизацією державних підприємств.

Спроби Росії підірвати ваш успіх і безпеку, суверенітет і територіальну цілісність дуже різноманітні. Це й атаки пропаганди, спроби дестабілізувати економіку. Україна, як і кожна країна Європи, має право визначити власний шлях. Проте Росія прагне стати на заваді цьому.

Санкції повинні продовжуватись, доки Кремль повністю виконає свої зобов'язання за Мінськими домовленостями. А санкції пов'язані з Кримом повинні залишатися, доки Москва поверне його Україні.

Я знаю, вам важко зберегти віру в Мінський процес, адже Росія відмовляється виконувати свої зобов'язання щодо безпеки. Але цей процес — єдина життє­здатна основа для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Джозеф Байден востаннє ­офіційно відвідав Україну як ­віце-президент. Це його ­третій візит із часу Революції гідності. 20 січня завершуються його повноваження, тоді відбудеться інавгурація нового американського ­президента Дональда Трампа. Байден вступив на посаду одночасно з Бараком Обамою вісім років тому.

— Нова влада США прискіпливо ревізуватиме все, що зробили попередники. Зокрема, в Україні. Байден приїхав проінспектувати, що вдалося досягти в рамках домовленостей між нашою країною та Сполученими Штатами. По телефону такі питання не обговорюються, — коментує політолог 62-річний Олександр Кочетков.

— За зачиненими дверима, можливо, радив, як поводитися з адміністрацією Трампа.

Керівництво нашої держави надто загрузло в особистих інтересах, щоб відстоювати національні. Адекватної позиції на цей візит Байдена від них очікувати важко. Головна проблема: нам намагатимуться втиснути Донбас у нинішньому вигляді. Населення там упевнене, що Україна напала на мирних жителів і повинна їм заплатити компенсацію. Мінський процес вважають безальтернативним, бо іншого Київ не запропонував.

"Джозеф Байден — один із найвідданіших друзів України в американській історії. Він розуміє нашу державу. Усвідомлює вагоме значення нашої країни", — написав у "Фейсбуку" лідер "Народного фронту" 42-річний Арсеній Яценюк після зустрічі з віце-президентом США 16 січня.

"Україна завжди цінуватиме його допомогу. Уряди України, які я мав честь очолювати, завжди пам'ятатимуть про підтримку Байдена та його відданої команди в найкритичніші та найскладніші часи випробувань. Залишається ще багато роботи. Продовжуємо працювати".

Зараз ви читаєте новину «"Українська влада має поставити потреби держави вище особистих інтересів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути