Ексклюзиви
вівторок, 30 серпня 2016 07:05

У два мільярди доларів оцінював Яценюк річні втрати України від "Північного потоку-2"

— Жодна з країн не повинна використовувати енергію як зброю. "Північний потік-2" є поганою угодою для Європи, — говорить віце-президент США 73-річний Джо Байден під час візиту до Швеції.

25 серпня він зустрівся із тамтешнім прем'єр-міністром Стефаном Левеном. Обговорювали, зокрема, енергетичну безпеку та міграційну кризу в Євросоюзі.

— Метою будівництва "Північного потоку-2" є позбавлення України доходів із транспортування газу в Європу, — казав торік у грудні тодішній прем'єр-міністр 42-річний Арсеній Яценюк.

Газопровід "Північний потік-2" росіяни хочуть побудувати в обхід України.

— Загальний обсяг українських доходів із транзиту — 2 мільярди доларів на рік, — говорив Арсеній Яценюк, лідер партії "Народний фронт". — І це не по-партнерськи, коли Росія хоче відключити найбезпечніший, найдешевший, прямий газовий потік у Євросоюз.

"Північний потік-2" і Словаччину позбавляє 800 мільйонів доларів доходів. Тому сподіваюся на чітку позицію Європейської комісії та країн ЄС щодо недопущення плану позбавити Україну транзитного потенціалу й доходів у мільярди доларів.

Зараз ви читаєте новину «У два мільярди доларів оцінював Яценюк річні втрати України від "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути