Ексклюзиви
неділя, 05 серпня 2007 17:38

Тягнибок вважає "Свободу" єдиною правою партією

У переповненій залі столичного Будинку кіно в неділю відбувся з"їзд партії "Свобода". Вона піде на вибори самостійно з тією ж програмою і списком, що й 2006 року.

З"їзд починається виступом лідера партії 38-річного Олега Тягнибока. Він говорить 40 хв. Присутні, переважно у вишиванках, постійно переривають його оплесками. Тягнибок критикує і "помаранчевих", і "біло-блакитних". Мовляв, між ними немає жодної різниці. Усі вони прагнуть одного — поділити між собою землю і стратегічні об"єкти країни.

Він каже, що 7 млн українців виїхали за кордон. Водночас у країну в"їхала така ж кількість нелегальних мігрантів з Азії. Тягнибок емоційно розмахує обома руками і робить кроки вперед-назад. Його обличчя сильно пітніє і раз по раз він витирається серветками. Лідер "Свободи" переходить до критики "Української правиці", яка увійшла у блок "Наша Україна — Народна самооборона". Мовляв, "Правиця" не захотіла об"єднатися зі "Свободою" і стала лівою.

— І вождь у них — Луценко, — розводить руками Тягнибок.

Він запевняє, що залишилася лише одна права партія в Україні — "Свобода". Йому дуже довго аплодують.

Далі оголошує про законопроекти, які "Свобода" пропонуватиме у новому парламенті. Перший вимагатиме проведення політичної люстрації — відсторонення від влади колишніх комуністів, працівників КДБ і соратників Кучми. Далі Тягнибок оголошує, що треба повернути у паспорт графу "національність". Його знову переривають оплесками. Ще "свободівці" домагатимуться оприлюднення архівів КДБ і списків його агентів при владі. Каже, що вимагатиме відкритого голосування, щоб українці знали позицію кожного депутата.

Після цього оголошує першу п"ятірку. Перший номер — сам Тягнибок. Далі — режисер Юрій Іллєнко, доцент університету "Львівська політехніка" Ірина Фаріон, актор Богдан Бенюк та депутат Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

Згодом у коридорі до Бенюка підходять дівчата-журналістки з глибокими декольте у платтях.

— Цілуватися? — запитує актор. — Ти що думаєш, націоналісти не цілуються?

Дівчата запитують, чому він обрав цю партію. Бенюк каже, що українці вимирають і розчиняються. Тож їх треба захищати.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок вважає "Свободу" єдиною правою партією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути