пʼятниця, 01 липня 2016 07:25

Теперішніх членів ЦВК можуть відставити, а нових — не обрати

Керівники фракцій парламенту попросили голову профільного комітету Верховної Ради перенести розгляд питання оновлення складу Центральної виборчої комісії. Не дійшли згоди по кандидатурах.

Термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК минув позаторік. Але вони про­довжують працювати на підставі змін до закону про Центрвиборчком. Їх ухвалили, щоб 2014-го провести вибори президента. 7 червня на сайті Верховної Ради зареєстрували проект постанови про призначення нових членів ЦВК. Проте досі не прийняли його. Фракції не можуть визначитися з кандидатами до Центр­виборчкому.

— Можемо перенести момент закриття сесії — щоб депутати одразу зібралися за потреби. Так робили торік, — каже голова Верховної Ради 45-річний Андрій Парубій 28 червня. — Сьогодні немає політичної згоди між фракціями. Без цього виносити питання на сесію небезпечно. За законом, необхідно голосувати окремо за кожного із членів ЦВК, повноваження якого припиняються. І за кожного із запропонованих президентом. І тому можливо, що чинних членів ЦВК відставлять, а нових — не оберуть. З головами фракцій обговорюватимемо наші дії на найближчі тижні. Якщо в залі буде достатньо голосів для прийняття рішень, одразу винесу це питання на розгляд сесії.

Зараз ви читаєте новину «Теперішніх членів ЦВК можуть відставити, а нових — не обрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути