вівторок, 20 вересня 2016 07:30

Татарам обіцяли землю за голосування

Автор: ФОТО з сайта www.hromadskeradio.org
  У Сімферополі біля кожної територіальної виборчої комісії поставили по автобусу з урнами і кабінками для голосування. ”Якщо виникне непередбачувана ситуація на дільниці, виборці зможуть проголосувати”, — кажуть представники окупаційної влади
У Сімферополі біля кожної територіальної виборчої комісії поставили по автобусу з урнами і кабінками для голосування. ”Якщо виникне непередбачувана ситуація на дільниці, виборці зможуть проголосувати”, — кажуть представники окупаційної влади

— Кількість кримчан, які голосували на виборах до Держдуми, окупаційна влада обіцяла назвати з результатами виборів, — каже 53-річний Юрій Смілянський, експерт організації "Майдан закордонних справ". — Показники явки перегукуватимуться з даними так званого референдуму у березні 2014-го. Путін хотів бачити високу явку. Це свідчило б про єдність кримчан у підтримці Росії. На півострові виконали це завдання — партія "Единая Россия" перемогла.

— На вибори прийшли не більш як 43 відсотки кримчан, — вважає політолог Юлія Тищенко з Українського незалежного центру політичних досліджень. — У Росії очікували низьку явку. Для потрібного результату вибори перенесли з грудня на вересень. Протягом серпня тиснув адмінресурс. Застосовували методи батога і пряника. Татарам обіцяли виділити землю.

У Криму — 1,4 мільйона виборців. Їх дорахують до загальної скарбнички. Це — ­1,5–2 відсотки усієї кількості. У правовій державі зіграли б ключову роль, але не в ­Росії.

На півострові були чотири мажоритарні округи. Обійшлося без несподіванок — виграла "Единая Россия", ЛДПР і комуністи. Депутатам від Криму у світі не подаватимуть руки — вони під санкціями.

Кримські татари бойкотували вибори.

— Ми не вважаємо російську владу легітимною, бо Крим — це територія України. 90 відсотків татар на дільниці не пішли. Відвідали їх ті, хто працює на державних підприємствах, бо тиснуло керівництво. Однак вони псували бюлетені, — каже 61-річний Різа Шевкієв, член Меджлісу кримськотатарського народу.

Востаннє вибори на півострові проводили 2011 року — до Верховної Ради України. Явка була найменшою по країні — 49,45%.

Зараз ви читаєте новину «Татарам обіцяли землю за голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути