вівторок, 28 лютого 2017 07:45

"Савченко працює на шкоду Україні та підігрує Путіну"

Автор: ФОТО з сайта www.rg.ru
  Народний депутат Надія Савченко в супроводі бойовиків іде в колонії в окупованій Макіївці на Донеччині 24 лютого. Там зустрічалася з українськими військовополоненими
Народний депутат Надія Савченко в супроводі бойовиків іде в колонії в окупованій Макіївці на Донеччині 24 лютого. Там зустрічалася з українськими військовополоненими

"Надія Савченко знову в Донецьку. Дивно, що ми про це дізнаємося від так званого міністерства держбезпеки ДНР. Сподіваюся, у програмі візиту Савченко — змінити мандат народного депутата України на нині визнаний Путіним "папірець" від "народної ради" ДНР. Ну, щоб розставити всі крапки над "і" і не плутати вдячну публіку", — пише в соц­мережі народний депутат 44-річний Дмитро Тимчук.

24 лютого Надія Савченко приїхала в окупований Донецьк. Із нею був керівник громадської організації "Офіцерський корпус" Володимир Рубан. Відвідали українських військовополонених у Макіївській колонії. Згодом Савченко опублікувала їхні прізвища.

"Прошу всю Україну підтримати мене, як підтримували, коли була в полоні. Я свідомо пішла на ризик своїм життям, щоб визволити наших полонених і довести гуманітарну складову мінського процесу до фіналу, — повідомила у "Фейсбуку". — Вдалось побачити наших полонених. Хлопці почуваються добре. Вірять, що скоро будуть на волі".

— Надію Савченко використовують спецслужби Російської Федерації, — коментує 48-річний Юрій Тандіт, радник глави Служби безпеки України.

— Із терористами зустрічаються не уповноважені державою особи. Потім вони від імені бойовиків намагаються говорити з нами з позиції сили. Чекаємо Надію до себе в гості. Задаватимемо їй багато питань. Адже вона спілкувалася з представниками незаконних воєнних формувань.

— Поїхала до бойовиків і каже, що ризикує життям. Вона абсолютно лукавить, — говорить голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, 54 роки. — Це робота на шкоду Україні та підігрування путінській кліці.

— Справжня мета візиту Надії Савченко зовсім не милосердя до утримуваних там українських громадян. А, скоріше за все, — незаконно перетнути лінію розмежування, — припускає нардеп від "Народного фронту" 38-річний Антон Геращенко.

— Савченко показує, що будь-хто може проїхати на тимчасово окуповану територію через позиції українських Збройних сил. В обхід контрольно-пропускних пунктів, на яких відбувається облік і контроль людей та транспорту. Цей факт не повинен залишитися безкарним як для Надії, так і для тих, хто її супроводжував. На них мають бути складені протоколи про адміністративне правопорушення. Суд має визнати їх порушниками встановленого порядку. І депутатська недоторканність тут не має жодного значення.

Зараз ви читаєте новину «"Савченко працює на шкоду Україні та підігрує Путіну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути