Ексклюзиви
пʼятниця, 21 жовтня 2016 06:25

Розробляють закон про службу військового капеланства

Комітет Верховної Ради з питань культури й духовності розробляє законопроект про створення служби військового капеланства.

— 2 липня 2014-го Кабмін видав розпорядження — кандидати в капелани (військовий священик. — ГПУ) мають зараховуватися на службу як працівники Збройних сил. Повинні проходити спеціальну підготовку, медкомісію й скеровуватися у війська, — говорить релігієзнавець, нардеп фракції "Народний фронт" 59-річний Віктор Єленський. — Минуло більше двох років, але це розпорядження виконується погано. Тому почали працювати над проектом закону про службу військового капеланства.

Також Єленський просить парламент розглянути закон, який дозволить релігійним громадам змінювати належність до патріархату:

— Вірні Московського патріархату часто незадоволені політикою своїх священиків. Їм не подобається ставлення отців до російської агресії та війни в Україні. Тому кілька десятків парафій уже перейшли до Київського патріархату. Однак Московський патріархат не віддає храми. Кажуть, що вони належать настоятелю та його засновникам. Оскаржують перехід своїх парафіян у суді. Така позиція — неправильна.

Зараз ви читаєте новину «Розробляють закон про службу військового капеланства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути