пʼятниця, 17 лютого 2017 07:20

"Росії треба пройти курс реабілітації від імперіалізму й шовінізму"

"Турбота Росії про устрій сусідніх держав — це турбота озброєного бандита про навколишні господарства. Її добре знають усі російські сусіди. Насправді Москву цікавить розкол України, розшматування на частини, підрив її курсу на членство в Євросоюзі та Північноатлантичному альянсі. Українського народу немає, є "единый с Россией", каже Путін. Щоб легітимізувати агресію. Тому не варто приховувати вовчий норов під овечою шкурою. Ікла видно всім", — пише 12 лютого у "Фейсбуку" лідер партії "Народний фронт" і колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, 42 роки.

Так прокоментував заяву міністра закордонних справ Росії 66-річного Сергія Лаврова. Той порадив Україні "згадати про ідею децентралізації" і делегувати повноваження регіонам. Про це, каже, домовилися ще у квітні 2014 року Сполучені Штати Америки, Євросоюз, Україна і Росія.

"Відомий спеціаліст із розбудови демократії та виконання домовленостей Лавров вирішив дати поради з децентралізації і дотримання міжнародних зобов'язань, — продовжує Яценюк. — Для нас політика децентралізації влади — пріоритетна. За три роки на місця передали чималі повноваження і фінансові ресурси. Успішно просувається процес формування відповідальних місцевих громад. Але Росія вважає найкращим гарантом демократії танк на вулиці й автоматників на виборчих дільницях. Так РФ окупувала Крим і провела незаконний референдум. Так окупувала Донбас і хоче провести там вибори. Їй треба зайнятися внутрішніми справами. Забезпечити дотримання прав людини. Подбати про соціальний захист бідних. Провести реальну децентралізацію. Надати справжні, а не декларативні права регіонам. Забезпечити рівність прав національних меншин. І пройти складний курс реабілітації від імперіалізму, шовінізму й неподоланного страху перед навколишнім світом".

Зараз ви читаєте новину «"Росії треба пройти курс реабілітації від імперіалізму й шовінізму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути