вівторок, 27 вересня 2016 07:35

Росія на одного солдата виділяє коштів у 12 разів більше, ніж Україна

22 вересня у Верховній Раді тричі провалили голосування за законопроект про спецконфіскацію. Народні депутати так і не внесли його до порядку денного. Закон дозволить забирати на користь держави кошти й цінне майно та папери, цінності осіб, які понад півроку перебувають у державному розшуку. Зокрема, розблокувати близько $1,5 млрд вкрадених за часів Януковича. Ці гроші уряд заклав у проект держбюджету на 2017 рік.

— За цей законопроект не голосують "Опозиційний блок", "Батьківщина". А також багато депутатів, які в ефірі декларують, що вони — за демократію й нібито розвінчують корупціонерів, — говорить керівник парламентської фракції "Народний фронт" 40-річний Максим Бурбак. — Водночас не підтримують просте політико-правове рішення — повернути до бюджету вкрадені в народу України кошти. Зволікання вже вартувало нам 50 мільйонів євро. Вони були зараховані в бюджет не України, а Латвії (до їх розкрадання причетний Сергій Арбузов. 2010–2012 року очолював Нацбанк, а потім був першим віце-прем'єром. Після перемоги Майдану втік з України. Кошти арештували на рахунках латвійських банків. — ГПУ).

— Через провал закону про спецконфіскацію цьогоріч була заблокована робота оборонних заводів. Вони не отримали коштів із бюджету, тому не виконали план по ремонту та модернізації техніки, — каже нардеп від "Народного фронту" Тетяна Чорновол, 37 років.

— На 2016-й для цього в бюджеті планували понад 7 мільярдів гривень. Їх мали ­отримати від спецконфіскації коштів Януковича. Вже є проект бюджету на 2017 рік. Зараз на оборонний сектор закладено мінімальну суму — 5 мільярдів. Тим більше потрібно задіяти вкрадене Януковичем.

2016-го на одного бійця виділили 6,5 тисячі доларів (близько 169 тисяч гривень. — ГПУ). У цю суму входить його зарплата, забезпечення, харчування та озброєння. Зокрема, танки, бронетранспортери. Для порівняння — у Росії ця сума становить понад 83 тисячі доларів на одного військовослужбовця.

Це — у 12 з половиною разів більше, ніж в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Росія на одного солдата виділяє коштів у 12 разів більше, ніж Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути