Ексклюзиви
пʼятниця, 26 серпня 2016 05:20

Путін уп'яте приїхав до окупованого Криму

— Наші партнери в Києві вирішили загострити ситуацію. І ясно, навіщо — не хочуть або не можуть з якихось міркувань виконувати Мінські домовленості, — каже російський президент 63-річний Володимир Путін під час візиту до анексованого Криму 19 серпня. Ця поїздка — п'ята за час окупації.

Раніше він звинуватив Україну в спробах терактів у Криму.

У день візиту російського президента окупаційна влада відкрила пам'ятник імператриці Катерині ІІ у Сімферополі. "Пам'ятник відновлено на честь возз'єднання Криму з Росією 2014 року назавжди", — написано на постаменті.

Путін провів оперативну нараду із членами Ради безпеки РФ. Також відвідав молодіжний освітній форум "Таврида".

Міністерство закордонних справ України направило Росії ноту протесту.

— Нещодавні заяви Путіна про "українських диверсантів" у Криму не сприйняли серйозно ані в Україні, ані на Заході, — каже експерт-міжнародник Олексій Куроп'ятник, 54 роки. — Це дуже неприємний сигнал для РФ. Путін мусив намагатися зберегти обличчя. Тому завітав на півострів — щоб показати, хто там господар.

Крім того, наближаються парламентські вибори в ­Росії. А позиції путінської партії на півострові вже недостатньо сильні. Кримчани розчаровуються в окупаційній владі, все частіше виявляють невдоволення. Тому Кремль штучно загострює риторику, провокує нову антиукраїнську істерію. Все це має мобілізувати кримський електорат і згуртувати його навколо лідера РФ.

Зараз ви читаєте новину «Путін уп'яте приїхав до окупованого Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути