Ексклюзиви
пʼятниця, 01 січня 2016 07:00

Путін не визнав своїх ГРУшників

16 травня поблизу міста Щастя на Луганщині бійці 92-ї бригади й батальйону "Айдар" затримали російських розвідників.

Військові головного розвідувального управління Генштабу Росії (ГРУ. — "ГПУ") проводили розвідку неподалік Луганської ТЕЦ. У групі було 14 осіб.

ГРУшників помітив солдат 40-річний Вадим Пугачов із Кременчука на Полтавщині. Застрелили його й почали відходити. Українські військові відкрили вогонь, затримали Олександра Александрова та Євгенія Єрофє­єва. Ті визнали, що є російськими військовими. Однак після зустрічі з консулом РФ сказали, що під час допиту їм погрожували. Заявили, що не винні й не були військовими на момент затримання.

У Міноборони Росії кажуть, що спецпризначенці звільнилися з ГРУ в грудні 2014-го. Дружина Александрова підтверджує це. Не знала, що чоловік на Донбасі, додає.

Військова прокуратура звинувачує Александрова і Єрофєєва в убивстві та тероризмі, вимагає довічного ув'язнення. Тривають переговори щодо можливого обміну ГРУшників на українських політв'язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка і Надію Савченко.

— Ми ніколи не говорили, що там немає людей, які вирішують певні питання, зокрема у воєнній сфері. Але це не означає, що там є регулярні російські війська, — каже 17 грудня президент Росії Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «Путін не визнав своїх ГРУшників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути