Ексклюзиви
вівторок, 24 травня 2016 07:40

"Програма Гройсмана не виведе країну з коми"

— Головний пріоритет — забезпечити високий рівень життя людей. Це можливо зробити через економічну стабілізацію і довгострокове зростання, — говорить прем'єр-міністр 38-річний Володимир Гройс­ман 19 травня. Представляє план уряду на 2016-й.

Презентацію влаштував на 35-й день своєї роботи в Кабміні. Визначив п'ять напрямків: макроекономічна стабілізація, покращення якості державних послуг, верховенство права і боротьба з корупцією, сприятливі умови для бізнесу, безпека громадян.

— Побудуємо якісну, успішну країну тільки тоді, коли буде розвинена і відкрита економіка. Влада має мінімізувати будь-який вплив і тиск на громадянина, — каже Гройсман. — Не можна бігати по довідки, стояти в чергах по державну допомогу. Будемо все робити, щоб продовжити дерегуляцію, мінімізувати контакти людини з чиновниками.

— Цей план спрацював би у середині 2013 року. Тоді вже настали кризові явища, економіка не рухалась і потрібні були реформи. Але ще був українським Донбас, який забезпечував основні надходження валюти в країну, — каже фінансовий експерт 37-річний Тарас Загородній. — І з банківської системи люди ще не забрали 14 мільярдів доларів. Сьогодні ж очевидно: у програмі Гройсмана немає нічого, що виведе країну з коми. Ми втратили велику частину економіки. Потрібно не аспірин виписувати, а укол адреналіну в серце. Цього в програмі немає. Як і відповіді на запитання, як банки кредитуватимуть економіку за прийнятними ставками, як допомагатиме Нацбанк? Де наші ринки збуту? Як виходитимемо на зниження податкового навантаження? Що буде з пенсійною реформою? Як боротимемося з монополіями? Усі ці запитання зависли в повітрі. І головне: не треба писати великі програми на 20 сторінок. Потрібно, щоб запрацювали Антимонопольний комітет і незалежний суд. Це вирішить 80 відсотків проблем в економіці. Інвестори перестануть почуватися беззахисними і прийдуть зі своїми грошима.

Зараз ви читаєте новину «"Програма Гройсмана не виведе країну з коми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути