вівторок, 27 грудня 2016 07:30

Права рука Порошенка зустрівся з міністром Януковича

Автор: фото з сайта www.facebook.com/Ольга Василевская
  Перший заступник голови фракції ”Блоку Петра Порошенка” Ігор Кононенко (на фото за столом праворуч, на дальньому плані) вечеряє з колишнім міністром екології та природних ресурсів Миколою Злочевським 23 грудня. Зустрілися в ресторані ”Плачутта” у Відні, Австрія
Перший заступник голови фракції ”Блоку Петра Порошенка” Ігор Кононенко (на фото за столом праворуч, на дальньому плані) вечеряє з колишнім міністром екології та природних ресурсів Миколою Злочевським 23 грудня. Зустрілися в ресторані ”Плачутта” у Відні, Австрія

"В пятницу депутат от БПП Игорь Кононенко вместо того, чтобы кнопки в Раде нажимать, слетал в Вену. Вот фото, где он в компании бывшего министра экологии злочинного режима Николая Злочевского. Дело было в ресторане "Плачутта" в центре австрийской столицы", — написала у "Фейсбуку" журналістка Ольга Василевська-Смаглюк 24 грудня.

Виставила фотографії, на яких перший заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко сидить за столом з екс-міністром екології та природних ресурсів Миколою Злочевським. Зустріч проходить 23 грудня у Відні, Австрія.

"Поки кожен із нас із завмиранням серця стежив за подіями на Світлодарській дузі, ці двоє бухали й жартували. Як господар життя, Кононенко скаржився на "журналюг", які накинулися на нього в Раді. Свідки цієї зустрічі стверджують, що Кононенко був із невеликою валізкою, — продовжує Ольга Василевська-Смаглюк. — Варто зазначити, що в червні правоохоронці заарештували рахунки газовидобувної компанії Злочевського — "Бурісма". Однак зараз справа пішла до відновлення роботи фірми".

50-річний Микола Злочевський — власник найбільшої приватної газовидобувної компанії України "Бурісма". Вона про­довжує працювати. Був народним депутатом трьох скликань, міністром екології та природних ресурсів в уряді Миколи Азарова, заступником секретаря Ради нацбезпеки й оборони в часи Януковича. Його статки оцінюють у $97 млн.

16 січня торік Генпрокуратура оголосила Злочевського в розшук. Арештували $23 млн із рахунків його компанії у Великій Британії. Згодом кошти розблокували. Екс-міністра підозрювали в незаконному збагаченні. Прокуратура заявляла, що одна з фірм Злочевського ­ухилялася від сплати податків на 1 млрд грн. Суд арештував кілька десятків свердловин у п'яти областях. 13 вересня цьогоріч Печерський районний суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру припинити розшук Злочевського.

51-річний Ігор Кононенко — давній друг і бізнес-партнер президента Петра Порошенка.

— Людина, яка керувала розкраданням надр у часи Януковича, зустрічається з "сірим кардиналом" і одним із керівників фракції Порошенка. Це поза межами здорового глузду, — каже керівник Центру протидії корупції 32-річний Віталій Шабунін.

— Кононенко — "подовжувач рук" президента. Сам факт такої зустрічі в цивілізованій країні закінчився б скандалом. Кононенко мав би піти у відставку, а главі держави загрожував би імпічмент.

Злочевський — не просто колишній урядовець. Він перебуває під санкціями Європейського Союзу за корупційні злочини. А українська влада зробила все, щоб він був вільний і уникнув міжнародного розшуку. Генпрокурор Віталій Ярема допоміг йому зняти арешт з 25 мільйонів фунтів стерлінгів у Британії. Юрій Луценко захищає в парламенті. Злочевський продовжує заробляти в Україні. Такими темпами і Янукович скоро повернеться сюди.

Зараз ви читаєте новину «Права рука Порошенка зустрівся з міністром Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути