Ексклюзиви
пʼятниця, 30 вересня 2016 07:40

Посадити мають Єфремова. Бойка, Льовочкіна, Кернеса — ні

Автор: Оксана Прітченко
 

— Мене вже дістали цим питанням. І я доручив перевірити, чи готувалися або готуються подання на Юрія Бойка (голова парламентської фракції "Опозиційний блок. У 2010–2012 роках був міністром палива та енергетики. Тоді розгорівся скандал про купівлю за завищеною ціною газових вишок. — ГПУ). Ні, не було. Але працюємо в цьому напрямку, — каже генпрокурор 51-річний Юрій ­Луценко.

За 2,5 року не притягнули до відповідальності нікого з оточення екс-президента Віктора Януковича. І тих, хто грабував Україну, і тих, хто наказував стріляти в людей на Майдані.

— Нікого з керівників "Опозиційного блоку" не покарають. Про Юрія Бойка — це лише риторика генпрокурора. Так тримають колишніх "регіоналів" на гачку, — говорить 36-річний Руслан Бортник, директор Інституту аналізу та менеджменту політики.

— "Опозиційний блок" вигідний владі — дають голоси в парламенті й не дуже заважають. А проти Єфремова відкрили справу, бо він випав із системи, став білою вороною.

Генпрокуратурі насамперед потрібно зайнятися корупцією нинішніх олігархів. Бо вони розкрадають країну зараз.

— Вірогідно, що притягнуть до відповідальності Олександра Єфремова за сепаратизм. Значна частина так званої ЛНР — це діти з його гнізда. Доказів багато. Якщо його випустять, суспільство не зрозуміє, — каже політолог 41-річний Тарас Березовець.

— Геннадія Кернеса покарати немає шансів. Він хитрий і зачистив усе — не докопаєшся. Проти Сергія Льовочкіна також зачіпок не буде. Реально посадити Михайла Добкіна, Миколу Скорика. Порошенку вигідно їх покарати, бо це сподобається виборцям.

Луценко зараз діє краще, ніж 2005 року на посаді міністра внутрішніх справ. Тоді напади на оточення Ахметова, Колеснікова були непідготовлені й закінчилися провалом. Тепер генпрокурор контролює ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Посадити мають Єфремова. Бойка, Льовочкіна, Кернеса — ні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути