вівторок, 17 січня 2017 06:25

"Порошенко злиться. А злитися треба тільки на себе"

— Торік Одеська область була друга в країні за бюджетом на будівництво доріг. На це запланували з усіх джерел фінансування 1 мільярд 320 мільйонів гривень. Але освоїли трохи більше 900 мільйонів. Понад 30 відсотків не використали. Лише розмовами займалися, — каже президент 51-річний Петро Порошенко.

Представляє нового голову Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова 12 січня. До нього на цій посаді працював Міхеіл Саакашвілі. Звільнився в листопаді 2016 року.

— При цьому Одещина входить у четвірку областей, де будівництво доріг найдорожче, — продовжує Порошенко. — Потрібно провести якісні тендери, своєчасні проекти. І дорогу на батьківщину президента мають добудувати (Порошенко родом із Болграда Одеської області. — ГПУ).

З Одещини почався експеримент, коли кошти від перевиконання бюджету на митниці спрямовують на будівництво доріг. Згодом таку практику поширили на Львівську й Івано-Франківську області. Але на митниці Одещини не було перевиконання. За попереднього керівництва (митницю очолювала Юлія Марушевська. Звільнилася в листопаді торік. — ГПУ) за 10 місяців минулого року тут перевиконання було лише в серпні на 22 мільйони гривень. Тепер у грудні маємо 400 мільйонів.

Порошенко також згадав про закриття Центру обслуговування громадян в Одесі. Позаторік президент приїздив на його відкриття. Заклад закрили в листопаді 2016-го через відмову місцевої влади його фінансувати.

— Ніхто в країні не мав будь-яких складнощів із запуском Центру надання адміністративних послуг. Ніде. Президент хоч одним із центрів займався? Це навіть не рівень губернатора, це — рівень міського голови чи голови райдержадміністрації. І спокійно, в комфортних умовах працюють — це є нове обличчя влади. Тільки не в Одесі.

"Петро Олексійович обурюється. Виявляється, його надійний губернатор усе в Одесі провалив. Маючи свого прокурора області, начальника міліції, керівника митниці, вільний доступ до тіла гаранта й місце в раді реформ, феєрично все завалив, — пише у блозі журналіст 39-річний Кирило Сазонов.

— Саакашвілі не працював, а мотався по київських ефірах, закордонах. Тягав по всій країні антикорупційні форуми й нічого в регіоні не зробив. Доки він активно мочив ворогів і політичних опонентів Порошенка, президент нічого не помічав. Усе влаштовувало? Ну, ми ж не діти. Хто відмовиться від хорошого й надійного бультер'єра, який загризе будь-кого за наказом. Ось тільки люди — не собаки. Вірність — не їхній коник. І рано чи пізно починають дивитися на господаря, як на альтернативну страву. Можна покладатися на друзів. Навіть у політиці. А ось на слуг надіятися не варто. Петро Олексійович цього так і не зрозумів. Тепер злиться. А злитися треба тільки на себе".

— У березні я пішов до президента. Сказав, не можу так більше працювати. Ми всі обманюємо людей. Обіцянки, які ми разом давали перед місцевими виборами, не виконуємо. Порошенко відповів: "Ми разом позбудемося Яценюка й заживемо. Все піде добре", — заявляв 49-річний Міхеіл Саакашвілі торік після своєї відставки з поста губернатора Одещини 8 листопада.

На посаду його призначив Петро Порошенко у травні 2015 року. Перед цим надав українське громадянство.

Зараз ви читаєте новину «"Порошенко злиться. А злитися треба тільки на себе"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути