Ексклюзиви
вівторок, 19 січня 2016 06:25

Порошенко не збирається продавати свій бізнес

— Свого часу скандали зі "сліпим" трастом у Швейцарії були в італійського прем'єра Сільвіо Берлусконі, — каже економіст 51-річний Олександр Охріменко.

14 січня Петро Порошенко розповів, що корпорацією "Рошен" зараз керує "сліпий" трастовий фонд ("Сліпий траст" — від англ. Blind trust. Вид довірчого управління активами. Реальний власник сліпого трасту не може визначати його політику й отримувати будь-яку інформацію про інвестиції, крім звіту про прибуток чи збитки один раз на рік. — "ГПУ").

— В економічній термінології такого поняття, як "сліпий траст" — немає, — говорить Охріменко. — Просто траст. Тобто політик декларує власність, але передає її в управління іншій структурі. "Сліпий" — бо власник має бути засекречений. У переговорах компанію чи підприємство представляє номінальний власник. Це може бути адвокатська контора, інвестиційний банк, навіть приватна особа. Отримує за це тільки комісію. Усі прибутки, активи належить власнику, який побажав бути невідомим. Він отримує всі дивіденди. Номінальний власник не може самостійно ухвалювати важливі рішення. Передача власності в траст означає, що Петро Порошенко не збирається продавати свій бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко не збирається продавати свій бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути