пʼятниця, 30 вересня 2016 07:25

Порошенко хотів купити телеканал "112"

— Однажды Порошенко попросил меня купить для него телеканал "112 Украина", — каже 26 вересня оголошений у розшук народний депутат 47-річний Олександр Онищенко. Зараз перебуває у Лондоні. Продати канал пропонували через офшорну компанію "Прайм асет партнерс лімітед".

На початку вересня ЗМІ повідомляли про переговори на італійському острові Капрі Петра Порошенка з мільярдером Ігорем Коломойським. Президент збирався придбати на виплат 50% телеканалу "1+1" — за $250 млн.

— Таке бажання пролунало в травні торік. Поки тривали переговори про купівлю-продаж, Порошенко запропонував підписати угоду про пом'якшення інформаційної політики телеканалу щодо президента — в обмін на допомогу в переоформленні ліцензій і зняття санкцій Нацради з телебачення і радіомовлення (у липні торік телеканал "112" оштрафували на 130 тис. грн за порушення ліцензії. — ГПУ). ­Почався торг. Порошенко хотів купити канал за 17 мільйонів доларів. Власник Андрій Подщіпков просив щонайменше 25 мільйонів, — говорить Онищенко.

Він оприлюднив переписку з членом фракції "Блок Петра Порошенка" Сергієм Березенком. Онищенко запитує: "И по 112 двигаемся?" На що той відповідає: "Не успел, поговорю в субботу". Потім: "Да, все по плану по 112".

— Заява Онищенка — правдоподібна. У прагненні зберегти владу й об'єднати медіа у власних руках Петро Олексійович, мабуть, мав інтерес і до "112", і до телеканалу NewsOne, — говорить колишній народний депутат 52-річний Тарас Стецьків.

— Запрошені на ефіри програм цих каналів особи досить часто критикують президента. У Порошенка та його оточення могла виникнути спокуса купити ці медіа. Щоб об'єднати в один пул із "5-м каналом" і забезпечити прихильну інформаційну політику. Тим більше, за рейтингами вони випереджають канал Порошенка.

Онищенка виперли з України, його екстрадиції добивається Генпрокуратура — і він захищається. 2014-го всі бізнесмени, які були під Януковичем, перебігли під нового президента. Поки все складалося добре, Онищенка не чіпали. А потім у нього виникли бізнесові непорозуміння з людьми з Адміністрації президента. Його позбавили недоторканності й оголосили в розшук, але дали втекти. Він не збирається сидіти в українській тюрмі, хоча є за що. Тому ­оприлюднює неприємні для президента факти.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко хотів купити телеканал "112"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути