пʼятниця, 23 вересня 2016 06:55

"Неприйняття бюджету — перший крок до дострокових виборів"

— Політичні опоненти використовуватимуть прийняття державного бюджету в своїх цілях. Неприйняття закону про бюджет — перший крок до дострокових виборів. Ніхто з опонентів не влазитиме в цифри, а це в першу чергу — математика, — каже лідер політичної партії "Народний фронт" 42-річний Арсеній Яценюк на брифінгу 19 вересня.

— Наша фракція голосуватиме тільки за той бюджет, де видатки на національну безпеку й оборону не менш як 5 відсотків — на рівні 129 мільярдів гривень. По-друге, пріоритетом є 30-відсоткове збільшення заробітної платні для педагогічних працівників, — говорить Яценюк.

— Третій блок стосується запровадження механізму академічних і соціальних стипендій.

Четвертий пріоритет — це будівництво й ремонт близько 1200 кілометрів доріг. Загальний обсяг бюджетного фінансування підтримуємо не нижче поточного року — 14 мільярдів гривень. Водночас слід залучити кошти міжнародних організацій. Може йтися про 700 мільйонів доларів від Світового банку й інших міжнародних організацій, що кредитують реконструкцію і будівництво українських доріг.

— Перший етап митного експерименту (розпочався торік у вересні на Волині, Буковині, Львівщині й Одещині. За його умовами, половину грошей від перевиконання плану надходжень митних платежів спрямовують на розбудову інфраструктури регіону. — ГПУ) завершується 1 січня, — зазначає Арсеній Яценюк.

— Сьогодні близько 2,5 мільярда гривень додатково отримали на будівництво й ремонт доріг. Найгірша область — Одеська. В інших є прогрес. Фракція "Народний фронт" наполягає на продовженні митного експерименту на 2017-й. Він дасть додаткові доходи до місцевих бюджетів на реконструкцію й будівництво доріг.

— Ми нарешті показали позитивну динаміку росту валового внутрішнього продукту. Зокрема, завдяки складній роботі протягом останніх 2,5 року, — продовжує Яценюк.

— У поточному році суттєво зменшили інфляцію. Є макроекономічна стабільність. Підтверджує це останнє рішення Міжнародного валютного фонду щодо виділення траншу.

2017-го вперше за останні три роки прогнозований рівень інфляції становить вісім відсотків, а доходи населення зростуть на 10 процентів.

Позаторік і 2015-го ми виконали бюджет, — каже екс-прем'єр. — Жодних заборгованостей по пенсіях, заробітних платах, соціальних виплатах чи субсидіях. Попри політичні протистояння, ми виконуємо свою роботу.

— Проектом бюджету на 2017 рік передбачене збільшення зарплат учителям на 30 відсотків. Це допоможе якісно реформувати освіту, — каже міністр освіти і науки, представник "Народного фронту" Лілія Гриневич, 51 рік.

— Бюджет реальний. І освіта пріоритетна. Наприклад, видатки на стипендії зросли. Тривалий час малі стипендії отримували всі. Так не повинно бути. Далі підвищенням стипендій хочемо мотивувати до навчання студентів складних спеціальностей. Зокрема, на інженерно-технічних і математично-природничих. Ще є люди з низьким матеріальним забезпеченням. Вони отримуватимуть соціальну стипендію. Допомагатимемо тим, хто потребує, і тим, хто найкраще вчиться.

Зараз ви читаєте новину «"Неприйняття бюджету — перший крок до дострокових виборів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути