Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2016 00:30

На сина Азарова зареєстровано 26 офшорних фірм

Близько 600 прізвищ українських бізнесменів та посадовців фігурують у базі даних "панамських документів". У ніч на 10 травня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань відкрив її для всіх охочих.

Перші дані опублікували 3 квітня. Тепер можна подивитися, з якими зареєстрованими через панамську юридичну фірму "Моссак Фонсека" офшорними компаніями, пов'язані ці особи.

В "панамських документах" виявили, зокрема, підприємства колишніх депутатів-регіоналів. Кондитерську "Конті" вивели в офшор у грудні позаторік. Належить брату Ріната Ахметова — Ігорю та Борису Колеснікову, віце-прем'єру в уряді Азарова.

— Тоді я не був ні держслужбовцем, ні депутатом. Як управляти підприємствами, не порушуючи українського законодавства, — моя особиста справа, — каже Колесніков 10 травня.

На Олексія Азарова 2012 року зареєстрували 26 офшорних фірм. Він тоді був народним депутатом від Партії регіонів, а його батько — прем'єром.

Знайшли в "панамських документах" відомості про олігарха Дмитра Фірташа, колишнього голову правління Нафтогазу Олега Дубину, сина екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова — Ігоря, дружину розшукуваного за розкрадання коштів та замах на вбивство екс-нардепа Олександра Шепелєва — Галину.

117 мільярдів доларів вивели ­нелегально з України за кордон упродовж 10 ­років, за даними американської неурядової організації "Глоубел Файненшл Інтегріті".

Зараз ви читаєте новину «На сина Азарова зареєстровано 26 офшорних фірм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути