Ексклюзиви
вівторок, 30 серпня 2016 07:40

На місце Ложкіна прийшов Райнін

Автор: ФОТО: REUTERS
  Борис Ложкін (ліворуч) розмовляє з майбутнім наступником на посаді глави Адміністрації президента Ігорем Райніним під час візиту до Харківського національного педагогічного університету імені Сковороди, квітень 2016 року
Борис Ложкін (ліворуч) розмовляє з майбутнім наступником на посаді глави Адміністрації президента Ігорем Райніним під час візиту до Харківського національного педагогічного університету імені Сковороди, квітень 2016 року

— Я думаю, це правильне рішення — коли представник східних областей очолює Адміністрацію президента. Це ефективний менеджер, який вкладе весь свій досвід у впровадження децентралізації та реформ, — каже президент 50-річний Петро Порошенко 29 серпня на засіданні Нацради реформ.

Представляє нового голову Адміністрації президента 43-річного Ігоря Райніна.

— Хто мав можливість бути на Харківщині, на власні очі переконався, наскільки кардинальні зміни відбулися в області. Причому як у політичній, так і в господарчій площині. Ігор Львович — один із найкращих голів обласних державних адміністрацій, — говорить Порошенко.

Перед цим президент оголосив про відставку попереднього голови АП Бориса Ложкіна. Він працюватиме радником глави держави й секретарем Національної інвестиційної ради.

— Підібрали дуже схожу на Ложкіна людину, — каже 58-річний Олег Рибачук. Він очолював Секретаріат президента Ющенка. — Почався новий політичний сезон. Відбулася рокіровка. Адміністрація перетвориться на передвиборний штаб Порошенка. Завдання — накопичувати ресурси, підтягувати бізнес. Візантійщина продовжуватиметься.

Ложкін намагався з усіма мати гарні стосунки. Він — переговорник, технократичний, англомовний. Скоріше за все, його наступник також буде непублічною фігурою.

Отримував 5,5 тисячі гривень зарплати

Ігор Райнін народився у Харкові. Мати була бухгалтером-економістом, батько — інженером-електриком.

Закінчив Харківський авіаційний інститут за фахом інженера-механіка й Академію державного управління при президентові.

У 1990-х працював техніком газового обладнання у кооперативі "Наладчик".

Кар'єру держслужбовця розпочав 2002 року заступником начальника управління економіки Харківської ОДА. 2010-го став депутатом облради від "Батьківщини", пізніше перейшов у "Народний фронт".

Паралельно мав бізнес. Був заступником директора товариства "Синтофлекс". Компанія випускала вироби господарського призначення із пластику.

В облдержадміністрацію повернувся у квітні 2014 року на посаду першого заступника голови Харківської ОДА. З листопада 2014 року по лютий 2015 — заступник глави Адміністрації президента.

З лютого цього ж року очолював Харківську ОДА. Отримував 5,5 тис. грн зарплати.

У 2015–2016 роках керував Харківською територіальною організацією партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Із 41-річною дружиною виховують сина. Йому 17.

Підлітком захоплювався футболом. Грав на позиції правого півзахисника.

Зараз ви читаєте новину «На місце Ложкіна прийшов Райнін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути