вівторок, 30 серпня 2016 07:45

На "Інтері" показали проросійський концерт до Дня Незалежності

На "Інтері" показали проросійський концерт до Дня Незалежності

"Глядачів просто тицяли носом: незалежність — це трагедія, незалежність — це зло. Той концерт виявився наругою над незалежністю. Про неї не було нічого. Навпаки, двомовні ведучі й музичний матеріал переконували аудиторію: "золотий вік" України — позаду, в межах Російської імперії та Радянського Союзу", — пише у блогу журналіст 51-річний Борис Бахтєєв 25 серпня.

Днем раніше телеканал "Інтер" показав концерт "Україна: від А до Я" з нагоди Дня Незалежності. Він призвів до обурення серед експертів і громадян.

Київ був на літеру "ї", а Довженко — на букву "з"

"Не було логіки в доборі понять відповідно до літер. Здавалося, ніби в Україні є лише два прикметні міста — Київ (Ї – саме так: Ї, а не К) та Одеса (О). Мова про Донбас зайшла на літеру Т — "терикони". Про Олександра Довженка розповідали на літеру З — "Земля", один із його фільмів. На літеру Є чомусь був Микола Бердяєв (філософ, автор праці "Русская идея". — ГПУ). Не Європа, не євреї й навіть не Єнакієве, а саме Бердяєв. Зневірившись знайти бодай якусь логіку, глядачі мали просто тупо ковтати все", — пише Борис Бахтєєв.

На концерті ведучі розповідали про життя Тараса Шевченка, Івана Франка, Олександра ­Довженка в Росії. Наголошували на гарному минулому України за часів СРСР.

"Не було геть нічого, що стосувалося б незалежності України. І майже нікого з тих, хто її наближав. Більшість діячів відомі як російські або радянські. Були вихідцями з України чи жили тут певний час. Із незалежністю можна було пов'язати лише трьох видатних людей — Тараса Шевченка, Івана Франка й Олександра Довженка. Однак левову частку розповіді про Шевченка відібрала історія його навчання й здобуття слави в Петербурзі. Цей факт очевидно підкреслювали. А викупили його з кріпацької неволі росіяни", — продовжує Бахтєєв.

На концерті виступали Таїсія Повалій, Наталія Бучинська, Софія Ротару, Марія Бурмака, Тоня та Ніна Матвієнко, Віталій Козловський, Олександр Пономарьов, Світлана Тарабарова, Злата Оґнєвіч.

"Артисти можуть не знати всього сценарію. Та мають цікавитися, в чому саме їм пропонують взяти участь. Тим паче, зважаючи на репутацію й позицію "Інтера".

— Фракція "Народний фронт" вимагає терміново припинити це беззаконня. Ми не допустимо мовлення цього каналу з невідомими засновниками і створенням в Україні агресора, — говорить народний депутат 48-річний Микола Княжицький.

Торік фракція виступала за позбавлення "Інтера" ліцензії.

— "Інтер" веде мовлення 24 години. А отримував ліцензію лише на 20. Іще на чотири години ніхто не оголошував конкурс, — каже Микола Княжицький.

"Закликаємо СБУ до негайної реакції. Листування Марії Столярової (колишній шеф-редактор телеканалу "Інтер", громадянка Росії. У листуванні узгоджувала сюжети із кремлівським політтехнологом Ігором Шуваловим та владою самопроголошеної ДНР. Її депортували з України. — ГПУ) — ще одна амбарна книга. Але цього разу не Партії регіонів, а каналу "Інтер", — таку заяву оприлюднила партія "Народний фронт".

Місяць тому ЗМІ опублікували електронне листування Марії Столярової. Вона називає наших полонених бійців "плєнними укропчіками" і захоплю­ється Путіним. У "Народному фронті" просять Службу безпеки України втрутитися у ситуацію: "У листуванні Столярова вважає своїм здобутком в Україні, що зуміла посадити в депутатські крісла потрібні Кремлю політичні сили. Це — пряма загроза національній безпеці. Це не може залишатися без рішучої, швидкої і нещадної відповіді".

Зараз ви читаєте новину «На "Інтері" показали проросійський концерт до Дня Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути