Ексклюзиви
пʼятниця, 07 липня 2017 05:31

"Медведчук не захистив Стуса, а зараз виправдовує Путіна"

Деякі народні депутати навідуються в київський офіс Віктора Медведчука на вул. Великій Васильківській 23б. Він — кум російського лідера Володимира Путіна, у 2002–2005 роках очолював Адміністрацію президента Лео­ніда Кучми. До нього ходять члени фракції "Опозиційний блок" Вадим Рабінович, Нестор Шуфрич, Василь Німченко і Тарас Козак. Про це повідомляють журналісти телепрограми "Наші гроші".

В Україні 62-річний Віктор Медведчук не є прямим власником жодного з бізнесів. Однак володіє двома авто "Мерседес-Бенц" представницького класу, 5-палубною яхтою "Роял Романс" приблизною вартістю 180 млн євро, маєтком площею майже 3 тис. кв. м і 6 га землі на в'їзді в Київ. Користується приватним літаком "Фалькон-900" та резиденціями по всій країні.

З травня 2015 року перебуває в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

— Віктор Медведчук не має власної фракції в парламенті. Тому вимушений діяти через "Опозиційний блок", — говорить 58-річний Олексій Гарань, професор Києво-Могилянської академії.

— Він грає на руку Росії. Безпосередньо підтримує контакти з Путіним. В обміні полонених бойовики рішень не приймають, це вирішують у Кремлі. Тоді використовують канал зв'язку "Медведчук-Путін". Українська влада мусить із цим миритися. Хоча треба пробувати обмежувати його впливи всередині країни.

Медведчук — хитрий, підступний інтриган. При ньому адміністрація президента Кучми розсилала засобам масової інформації "темники" (інструкції, як висвітлювати політичні події. — ГПУ). Сам тримається в тіні, вміє замітати сліди. Зараз через нього Москва намагається розхитувати ситуацію в Україні. Він дає поради Кремлю, як досягати російських інтересів.

Українцям треба періодично нагадувати, що Медведчук був адвокатом поета й політв'язня Василя Стуса (помер у ніч на 4 вересня 1985 року в тюремному таборі в Пермському краї. — ГПУ). Ніяк не захищав його, а зараз виправдовує дії Путіна.

— Медведчук не сильно впливає на діяльність Верховної Ради. Натомість через нього президент Порошенко спілкується з Путіним. І тут вплив значний, причому не на користь України, — каже колишній народний депутат 53-річний Тарас Стецьків.

Зараз ви читаєте новину «"Медведчук не захистив Стуса, а зараз виправдовує Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути