Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2016 07:10

Латвія не віддасть украдених в України 50 мільйонів

— Про ці гроші варто забути. Латвія може вести з нами переговори, але не поверне їх. Усі цивілізовані країни живуть за певною процедурою. Ми її не витримали, — говорить політолог 37-річний Тарас Загородній.

За рішенням суду до держбюджету Латвії конфіскували 50 млн євро. До їх розкрадання причетний Сергій Арбузов. У 2010–2012 роках він очолював Нацбанк, а потім був першим віце-прем'єр-міністром. Після перемоги Майдану втік з України. Кошти арештували на рахунках латвійських банків.

— Ми не знаємо всієї суті справи. В якому статусі були ці гроші? Чи мали вони ознаки відмивання? — продовжує Тарас Загородній. — Україна не вжила заходів, щоб повернути кошти. Нинішня влада не зацікавлена в цьому. Бо почнуть розбиратися, хто надсилав гроші й за якими схемами. У цьому можуть бути замішані чимало людей.

Для Латвії 50 мільйонів євро — велика сума. Вона пішла в бюджет. Її керівництво довго вестиме переговори, посилатиметься на директиви. І буде праве. Майже 20 років ми не бачимо грошей екс-прем'єра Павла Лазаренка (у лютому 1999-го втік з України у США. Вивів в офшори щонайменше $200 млн. — ГПУ). Їх теж украли.

Зараз ви читаєте новину «Латвія не віддасть украдених в України 50 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути