Ексклюзиви
пʼятниця, 26 серпня 2016 05:45

Кордон із Росією мають облаштувати відеокамерами

Уряд має продовжити облаштовувати кордон із Ро­сією. Кожен його кілометр повинен контролюватися, щоб в Україну не потрапили російські диверсійні групи й не провозили контрабанду. Про це каже народний депутат від "Народного фронту" 37-річний Антон Геращенко:

— Там мають бути відеокамери, далекоміри, прилади нічного бачення. Для цього потрібно фінансування. Наша фракція наполягатиме на облаштуванні кордону за європейськими стандартами. Бо коли нам дадуть безвізовий режим із ЄС, маємо не допустити потоку тисяч нелегалів із російського боку.

— Зараз є спроби створити цьому проекту негативний імідж у суспільстві. Особливо пручається Росія. Їй невигідно, щоб наш кордон був захищений, — каже 43-річний Андрій Тетерук, заступник голови фракції "Народний фронт". — Але варто пам'ятати — розробляли проект спеціалісти із США та Ізраїлю. Вони мають великий досвід. І це додає нам упевненості — коли кордон облаштують, матимемо 100-відсотковий контроль над ним.

Проект укріплення українсько-російського кордону "Стіна" 2014-го запропонував тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. За два роки 226 км кордону облаштували протитранспортними ­ровами, залізний паркан встановили на 64 км. Є вісім вогневих позицій.

Довжина українсько-російського кордону становить 2,2 тис. км.

Зараз ви читаєте новину «Кордон із Росією мають облаштувати відеокамерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути