Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2016 07:20

Через три тижні Надію Савченко можуть звільнити

Народного депутата й льотчицю 34-річну Надію Савченко навесні можуть відпустити в Україну. Про це повідомив її адвокат 44-річний Марк Фейгін.

– Переговори дійсно тривають, зі змінним успіхом. Шанси то підвищуються, то різко знижуються. Все залежить від Кремля, його примх, вимог. Цю інформацію я отримую з України, не з Москви. До мене доходять лише окремі чутки. Переговори відбуваються нібито за участю уповноважених осіб української влади. Це не якісь випадкові люди чи парламентарії. Це роблять офіційні особи, – каже він.

Вирок для Савченко передбачуваний, оскільки суд політичний. І Росії вже невигідно утримувати її. Тому одразу після всіх процедур Надію відправлять за конвенцією (Європейська конвенція про видачу ув'язнених. – ГПУ) відбувати покарання до України. Ніхто не дізнається, якими були реальні домовленості. Чи це буде обмін, чи ще щось. Можливо, це станеться на початку березня або наприкінці лютого. Буквально через три – три з половиною тижні.

Надія Савченко з 25 грудня голодує. Без їжі вже 47 днів. Москва звинувачує її у вбивстві російських журналістів 17 червня 2014 року в Луганській області. Стверджують, що була навідницею. У суді захист Савченко довів її невинуватість. Надія воювала на Донбасі в складі українського батальйону ­"Айдар".

Зараз ви читаєте новину «Через три тижні Надію Савченко можуть звільнити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути