вівторок, 01 грудня 2015 07:20

Балога хоче створити ЗНР?

Після місцевих виборів в окремих радах складається нетипова конфігурація. Вона може мати вкрай негативні наслідки для Закарпатської області. Сімейна партія Балог "Єдиний центр" стрімко втрачає позиції. Однак з усіх сил намагається утриматися при владі хоча б на рівні окремих райрад. Використовує для цього партію "Батьківщина".

Після місцевих виборів 2006 ро­ку Віктор Балога єдиний в Україні створив у обласній раді не помаранчеву коаліцію, а ввійшов у більшість із Партією регіонів. Фракція "Батьківщини" розділилася. Одна частина залишилася в опозиції, друга пішла на службу до Балоги. Після місцевих виборів 2010 року ситуація повторилася. "Єдиний центр" знову створив більшість із Пар­тією регіонів, щоб поставити головою облради рідного брата Віктора Балоги — Івана.

Після перемоги Януковича на президентських виборах Віктор Балога пішов до нього на службу. Став міністром із надзвичайних ситуацій в уряді Азарова. Після втечі Януковича — потрапив під люстрацію. Хоч і намагався вдавати "борця за демократію". Навіть встановив на київському Майдані закарпатський намет. Але демонтував його наприкінці грудня 2013-го — на особисте прохання Януковича.

Уся діяльність Балоги направлена на відстоювання вузьких сімейних інтересів, що прикриваються патріотичними гаслами. Теперішня його мета — будь-яким чином утриматися при владі на Закарпатті. Щоб спровокувати тут ще одне джерело нестабільності й напруги. Скаламутити воду й спробувати облаштувати сімейне графство.

Цього року Балога неодноразово літав до Росії. Не пояснив мети. Кажуть, у Москві розроблений план організувати в Україні ще одну гарячу точку — на Закарпатті. За зразком так званих ЛНР та ДНР — створити ЗНР. Це підтверджують події 11 липня з "Правим сектором", який в області фінансував Балога.

Найдивніше, що закарпатська "Батьківщина" підтримує Балогу в його політичних авантюрах. Хоча на загальноукраїнському рівні входить у коаліцію з президентськими силами.

Геннадій МОСКАЛЬ, голова Закарпатської облдержадміністрації

Зараз ви читаєте новину «Балога хоче створити ЗНР?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути