Ексклюзиви
вівторок, 18 жовтня 2016 07:00

"Азов" створив політичну партію

Цивільний корпус "Азов" — створена при однойменному полку в складі Нацгвардії України громадська організація — заснував політичну партію "Національний корпус". Рішення ухвалили на з'їзді в Києві 14 жовтня. Головою партії обраний позафракційний народний депутат 37-річний Андрій Білецький.

"Національний корпус" виступає за відновлення ядерного потенціалу України, націоналізацію стратегічних підприємств і легалізацію вогнепальної зброї. Пропонують провести громадське обговорення щодо відновлення смертної кари. Держава має надати громадянам право відмовитися від військового призову, сплативши певну суму до бюджету, вважають у партії.

— З кожним роком створити партію все складніше, — каже політолог 63-річний Віктор Небоженко. — Люди вже не так охоче голосують за красиві фрази. "Національний корпус" конкуруватиме з іншими націоналістичними силами — "Свободою", "Правим сектором". Якщо балотуватимуться на наступних виборах, їм не буде чого робити в східних областях. Там підтримують промосковські партії й центристів. А на Західній Україні патріотична ніша зайнята. Тому "Нац­корпусу" буде дуже тяжко пробитися. Але за них голосуватиме молодь по всій Україні. Казатиме: набридла брехня й старі політики. Люди хочуть бачити у владі тих, хто довів патріотизм не на телевізійних майданчиках, а в окопах.

Зараз ви читаєте новину «"Азов" створив політичну партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути