пʼятниця, 25 березня 2016 07:25

Арештували 142 квартири оточення Віктора Януковича

Генеральна прокуратура наклала арешт на нерухомість і закордонні рахунки, що належать екс-президенту Вікторові Януковичу та людям із його оточення. Про це 18 березня повідомив народний депутат від "Народного фронту" Сергій Пашинський, 49 років:

— Це — 142 квартири, 58 земельних ділянок, 32 будинки, 27 автомобілів, п'ять суден та інше майно. На закордонних рахунках цих осіб — 1,37 мільярда доларів.

Коли Верховна Рада прийме у другому читанні закон про спецконфіскацію, власність зможуть забирати до вироку суду.

— Без цього закону ніхто нічого не доведе й не відніме, — говорить підприємець і блогер 57-річний Карл Волох. — Якщо закон приймуть, чимало арештованого майна чиновників можна буде повернути державі. Справа прокуратури — почати розслідування, накласти арешт і повідомити про це власника. Він повинен надати докази, що надбав його доброчесно. Якщо не робить цього, прокуратура звертається до суду і конфіскує майно на користь держави.

Цей закон — головне наше досягнення останніх двох років у боротьбі за повернення вкрадених колишньою владою активів. Поки що він просувається тяжко. Депутати бояться потрапити під його дію.

Зараз ви читаєте новину «Арештували 142 квартири оточення Віктора Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути