Ексклюзиви
пʼятниця, 01 січня 2016 06:55

Антикорупційний форум Саакашвілі профінансувала одна компанія

482 тис. грн дали чотири одеські бізнесмени на проведення Антикорупційного форуму в Києві. Троє з них — представники будівельного холдингу "Інкор-Груп". 2006 року ця компанія фінансувала в Одесі реконструкцію пам'ятника російській імператриці Катерині ІІ.

Про це в інтернеті повідомив журналіст Сергій Щербина, 27 років:

"Проаналізував звіт партії "Демократичний альянс" по форуму. Виявилося, що на його проведення четверо людей переказували гроші: Андрій Коваль дав 150 тисяч гривень, Микола Бессмертний і Олександр Бєсєдков — по 109 тисяч, Сергій Данилко — 114 тисяч. За часів Януковича Коваль очолював Антикорупційний комітет України, був оператором антикорупційних ініціатив Партії регіонів. Троє інших представляють компанії холдингу "Інкор-Груп". Виходить, Антикорупційний форум Саакашвілі профінансувала одна компанія".

Власник "Інкор-Груп" — одеський підприємець Руслан Тарпан, 44 роки. Він реконструює одеські історичні пам'ятки. Був депутатом міськради від блоку Наталії Вітренко. Хоча вона потім від нього відхрестилася і сказала, що насправді він пройшов за списком партії "Русь" разом з Ігорем Марковим (колишній народний депутат. Публічно підтримав ДНР і ЛНР, після чого втік у Росію. — "ГПУ").

— У часи Януковича Руслан Тарпан працював під Юрою Єнакіївським (екс-нардеп Юрій Іванющенко. — "ГПУ"). Відновлював пам'ятник Катерині ІІ, яка знищувала українців. Вкрав у держави 200 мільйонів гривень на будівництво каналізаційної труби з Одеси в море. Виявилося, значно завищив реальну вартість робіт, — говорить 36-річна Тетяна Чорновол, нардеп від "Народного фронту". — Після Майдану хотів узяти ще 200 мільйонів на ці роботи, але я перебувала на посаді урядового уповноваженого з антикорупційної політики й блокувала це рішення.

Антикорупційний форум пройшов 23 грудня в Міжнародному виставковому центрі столиці. Зібралися близько 6 тис. людей. Ініціатор зоходу — губернатор Одещини Міхеіл Саакашвілі.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційний форум Саакашвілі профінансувала одна компанія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути