Ексклюзиви
пʼятниця, 22 липня 2016 05:50

270 суддів звільнила Верховна Рада за четверту сесію

— Рани від цієї війни ми будемо заліковувати ще довго. А шрами на серцях українців залишаться назавжди. Та спершу маємо перемогти, — каже голова Верховної Ради Андрій ПАРУБІЙ, 45 років.

18 липня на прес-конференції говорить про підсумки роботи четвертої сесії парламенту восьмого скликання. 15 липня народні депутати розійшлися на канікули. Наступна сесія розпочнеться 6 вересня.

— В останні тижні вся країна з увагою спостерігає за численними затриманнями "на гарячому" корупціонерів минулого режиму. І спритників, що вирішили підхарчуватися вже за нової влади. Корупціонерів беруть системно. Одразу в усіх областях, — розповідає Андрій Володимирович.

— Наші суди були невід'ємною складовою корупційної моделі керування країною. Рада взялася за демонтаж цього заповідника хабарництва. Реформами започаткували оновлення суддівського корпусу. Впровадили переатестацію всіх суддів та звільнення за скороченою процедурою некомпетентних. Обмежили суддівський імунітет. Президент і парламент не мають можливості впливати на них. Призначаються лише за прозорим конкурсом. Непідтверджені джерела походження майна стають підставою для звільнення. За четверту сесію звільнили 270 суддів.

Закон щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів створив на ринку всім зрозумілі та рівні умови. Це можливість для держави закупити більш якісні ліки. Врятувати життя тисячам хворих.

Українським товарам відкрили європейські та канадський ринки. Верховна Рада спростила експорт не тільки товарів, але й послуг, — продовжує голова Верховної Ради.

Парламент реформував систему управління державними підприємствами. Ми запровадили механізми захисту держкомпаній від політичного втручання. Звітність їх підлягає щорічній незалежній перевірці.

Знизили акцизи на старі авто. Кожен українець зможе придбати комфортніший автомобіль за нижчою ціною.

Завдяки законам про декомунізацію карта країни змінилася назавжди. Іншими стають психологія та світогляд українського суспільства.

Зараз ви читаєте новину «270 суддів звільнила Верховна Рада за четверту сесію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути