пʼятниця, 01 січня 2016 07:55

2017 року почнеться принципово новий етап історії України

На Україну чекає один із найбільш кризових і критичних років. Проявляться всі чинники, які не дають державі розвиватися. Бракуватиме ресурсів, щоб вирватися з проблем, у яких ­застряли. Загалу стануть відомі помилки, допущені владою й іноземними партнерами у ­2014–2015 роках. Заморожений воєнний конфлікт і економічна криза не дозволять українцям повністю проявити свій потенціал.

Затемнення Сонця 9 березня впливатиме насамперед на економіку і спровокує зменшення ресурсної бази. Це затемнення торкнеться найважливіших точок гороскопа нашої країни. Зокрема вплине на владу всіх рівнів. Комусь це віщує політичний крах, декому обіцяє кар'єрне зростання. 2016-й для України — рік яскравих особистостей. Поява їх у владі поверне розвиток країни в інший напрямок. Але новим лідерам потрібна буде підтримка людей, щоб ­стара політична система не перемолола їх.

Економіці шкодитимуть затягування з реальною децентралізацією і зловживання посадовими привілеями представників органів самоврядування. Громади не відчуватимуть різниці між старою владою і тими, хто переміг на місцевих виборах восени 2015 року. Корупціонери братимуть ще більше, бо відчуватимуть близький кінець хабарництва як суспільного явища.

Переломним у житті країни може стати вересень. Від того, які закони прийматиме Верховна Рада і чи активно люди боротимуться за свої права саме тоді, залежатиме майбутнє України.

Щодо фінансів найпроблемнішим буде квітень.

Курс долара зросте. Здорожчають продукти й пальне. Від травня настане вакуум у відносинах із міжнародними партнерами. Нам можуть відмовити в черговому кредитному транші. Вимоги до України змінюватимуться і ставатимуть жорсткіші.

Людям бракуватиме грошей на найнеобхідніше — харчі, одяг, оренду житла. Чимало хто судитиметься з державою — через неспороможність платити за комунальні послуги.

Зросте кількість злочинів, насамперед погра­бувань.

Наприкінці травня й на початку червня люди вийдуть на Майдан.

Від народу залежатиме, чи загрузнемо в кризовому періоді, чи зробимо ривок уперед. З 19 до 25 серпня українці ще раз вийдуть на площі. Це струсне свідомість політиків. Владі доведеться перебудувати принципи ведення економіки, замінити в уряді відповідальних за цей ­напрямок.

Кілька разів загострюватиметься конфлікт на Донбасі.

Світові лідери підтримуватимуть нас менше, ніж 2014-го і 2015-го.

Вимагатимуть виконання взятих зобо­в'я­зань. На конфлікт на Донбасі реагуватимуть пасивно. Більше уваги приділятимуть іншим гарячим точкам. Це розв'яже руки агресору — Росії.

Зрозуміємо, що теперішня система освіти не здатна готувати потрібні країні кадри.

Чимало батьків не пускатимуть дітей до школи, навчатимуть їх удома. Систему освіти доведеться суттєво реформувати. Чимало вузів і факультетів скоротять. Не отримане в університетах студенти надолужу­ватимуть самоосвітою та на ­курсах.

Бракуватиме коштів на розвиток науки. Тим часом винаходи українських учених будуть затребувані у світі. Особливу увагу приділятимуть пошуку нових видів палива, матеріалів і технологій.

Почастішають розлучення. Найбільше шлюбів розірвуть у лютому, серпні й жовтні.

Іти під вінець краще від 17 березня до 4 квітня, від 18 червня до 9 липня, від 1 до 22 вересня. Загалом рік не дуже сприятливий для шлюбу. Весілля краще відкласти до 2017-го — якщо є можливість.

Літо видасться спекотне.

Опадів буде мало, хоча зиму матимемо досить сніжну. Лиха можуть наробити вітри. Чимало коштів піде на зрошення й добрива. Однак рік буде врожайний.

2016 рік буде складний.

Кілька разів криза загострюватиметься. Але в цьому є і плюси. Без цих загострень країна ще довго перебувала б у застої. А так 2017-й стане роком розвитку. Почнеться принципово новий виток історії України.

Зараз ви читаєте новину «2017 року почнеться принципово новий етап історії України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути