пʼятниця, 21 грудня 2012 07:45

"Свобода" стає бойовим загоном опозиції"

Віце-спікером від опозиції став "свободівець" 43-річний Руслан Кошулинський. Натомість "Батьківщина" отримає за "опозиційною квотою" два-три парламентські комітети. Така домовленість між двома опозиційними партіями. Це логічно з точки зору обраної опозиціонерами тактики блокування трибуни, вважає політолог 36-річний Олексій Голобуцький:

— "Свобода" перетворюється на достатньо важливу структуру — бойовий загін опозиції. Хоч і вважається молодшим партнером "Батьківщини", але на даний момент набирає сили й популярності. Досвіду у "свободівців" замало, а в "Батьківщини" — забагато. Тому "Батьківщина" взяла на себе комітети — конкретну діяльність.

Об'єднана опозиція віддала посаду віце-спікера  через непотрібність, вважає політолог Кость Бондаренко, 43 роки:

— Віце-спікер ніколи нічого не вирішує, — пояснює. — Це така собі церемонійна постать. "Батьківщині" свого часу це не давало жодних плюсів. За цю посаду "Батьківщина" може виторгувати собі два-три портфелі керівників комітетів — абсолютно тверезий прагматичний розрахунок. "Свобода" ж отримала атрибут, що дасть їм змогу впливати на виборців. Мовляв: от які ми круті.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" стає бойовим загоном опозиції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути