вівторок, 27 вересня 2016 00:50

За нерухомість на окупованій території треба платити

30 вересня — останній день сплати податку на нерухомість. Його стягують із власників квартир, площа яких перевищує 60 "квадратів", і будинків площею понад 120 кв. м.

Ця норма стосується і переселенців, чиє житло залишилося на непідконтрольній Україні території. Від сплати податку звільняються люди, чиє майно пошкоджене чи зруйноване.

— Переселенці не звільнені від податку на нерухомість. Хоча вони нею не користуються, — каже Ольга Коришко, юрист організації "КримSOS". — Крім того, немає законної процедури — як підтвердити, що майно пошкоджене або втрачене. Часто люди фотографують квартири чи будинки. Потім беруть довідку, що майно пошкоджене. Але на нашій території ці документи не визнають, бо видані незаконними органами влади. Тобто єдиний можливий варіант — установити стан нерухомості через суд. Але це також непросто. Бо держава не визнає документів із тимчасово окупованих територій.

Зараз ви читаєте новину «За нерухомість на окупованій території треба платити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути