Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2016 06:10

За два тижні змінили дві школи

Автор: Валентина Мураховська
 

— Ми не ходили на підготовку й у садок. Син Тимур був хворобливий, тому школа для нас це — стрес, — розповідає 27-річна Аліна Савицька із Києва. — Клас обирала, де найменше учнів і педагог із 20-річним стажем. Але перед 1 вересня та вчителька звільнилася. Нам дали молоду, після інституту.

У перший день навчання вона розсадила першокласників по зросту. Тимура — із першої за четверту парту.

— Син не послухався і почав плакати. Вчителька замість того, аби заспокоїти його, посадила в комірчину біля швабри й відра. Малий почав нервувати і вкакався. Коли прийшла його забирати, вчителька при всіх батьках розказала про це.

Наступного дня Аліна забрала документи зі школи. Перед тим, як обрати інший навчальний заклад і клас, побувала на уроках класних керівників. На роботі взяла відпустку.

— Вибрала ту вчительку, яка говорила найбільш врівноважено, мала великий досвід оботи і цікавий матеріал. На математику дітям роздала розмальовки з цифрами. Навіть якщо дитина вставала, то не кричала на неї, а пояснювала, як треба.

Дитина через стрес у першій школі стала нервовою, погано спить, неохоче ходить навіть до іншого педагога.

— Водила сина до психолога. Вона сказала, що в нормальних умовах дитина звикає до школи місяць. Мій добре, якщо звикне за півроку, — додає. — Він боїться, коли діти сильно шумлять чи підвищують голос. На уроці може впісятися. Добре, що вчителька адекватна й цього не афішує. Психолог попередила — якщо син не адаптується до школи, доведеться його забрати і привести наступного року.

Зараз ви читаєте новину «За два тижні змінили дві школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути