середа, 22 червня 2016 06:05

Валентина Бачинська перед смертю взяла в кредит холодильник

— Валя не дожила до народження внучки чотири місяці. Коли донька Свєта заміж вийшла, вона виїхала з однокімнатної квартири. Щоб не заважати дітям. Знімала кімнату в гуртожитку. Ні на що не жалілася, але любила випити. Мертвою її знайшов зять. Півдня не брала телефон. Лежала серед кімнати в халаті, — розповідає киянка 49-річна Лариса Жиренко.

12 червня вона справила другі роковини за сестрою Валентиною Бачинською, 57 років.

— Ні пива, ні горілки не пила. Судмед­експертиза показала, що в неї стався інфаркт, — каже Лариса Іванівна. — Вона проблем із серцем не мала, але часто гризлася. Тричі заміж виходила. Мала доньку від другого шлюбу. Хоча лікарі казали, що дітей не буде. Трохи працювала на молокозаводі. Потім торгувала на ринку купальниками.

— Коли справляли по ній 40 днів, подзвонили з банку, — говорить сестра покійної. — Ми знали, що Валя живе з кредитки. Що заробляла, віддавала за кімнату в гуртожитку і купляла продукти дітям. Виявилося, вона мала чотири тисячі гривень боргу. Купила в кредит дітям холодильник. 1800 лишилося виплатити. 2200 взяла в борг до зарплати. Але їй гроші нарахували не на карточку, а виплатили доньці на руки. Борг не перекрився, росла пеня. На похорон прийшли другий і третій чоловіки. Тато Світлани сказав, що борги має платити донька. Бо вона успадкувала квартиру. А Валєра, з яким вона розійшлася за рік до смерті, мовчки вийняв з кишені дві тисячі і віддав Свєті. Обіцяв ще дві підвезти через три дні. Так борг і перекрили. Він дуже Валю любив. Але пити їй не давав. Через це вони й сварилися.

На могилі Валентини Бачинської діти поставили гранітний пам'ятник.

— Валєра домовився з ­адміністрацією цвинтаря. Поруч залишили ­місце для себе. Землю огородив і засадив ­братиками.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Бачинська перед смертю взяла в кредит холодильник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути