Ексклюзиви
пʼятниця, 01 січня 2016 06:40

Укрпошта отримала найкращий результат за 15 років

Державне підприємство "Укрпошта" планує отримати близько 50 млн грн прибутку, за результатами 2015 року. Це в 2,5 раза більше, ніж передбачали.

— Найкращий результат роботи за останні 15 років, — каже виконувач обов'язків генерального директора Ігор Ткачук, 42 роки. — Наприкінці 2014-го підприємство мало 4 мільйони збитків. Зуміли збільшити доходи від послуг із пересилання дрібних пакетів і посилок, приймання платежів і міжнародного поштового обміну. Також удалося зменшити витрати. На добу скоротили термін доставки пошти між більшістю обласних центрів. Таким чином не лише покращили якість послуг, а й додатково заощадили 1,68 мільйона гривень. Удосконалили перевезення магістральними поштовими маршрутами — це дало близько 45 мільйонів економії. Паливно-мастильних матеріалів закупили на 12 відсотків менше, ніж планували.

За рік відкрили 32 відділення, відремонтували 374 — майже вдвічі більше, ніж 2014-го. 45 відділень в обласних центрах почали працювати цілодобово або перейшли на подовжений графік роботи. 1007 міських відділень відмовилися від обідньої перерви. Одна з нових фінансових послуг Укрпошти — обмін міжнародними електронними переказами з Болгарією. Також почали приймати торговельну виручку. Через сайт підприємства можна оформити миттєвий банківський переказ коштів із картки на картку за допомогою платіжних систем "Віза" і "Мастеркард". З 1 лютого 2016 року запрацює нова послуга "Посилка 30+" — пересилання відправлень вагою від 30 до 400 кілограмів. Ще плануємо встановити поштомати у відділеннях.

2015-го підприємство розробило три програми: антикорупційну, підвищення енергозбереження та рівня безпеки працівників.

— До правоохоронних органів направили близько 40 повідомлень про злочини та порушення. Вдалося виявити і попередити порушень на суму понад 100 мільйонів гривень, — говорить Ігор Ткачук. — Крім того, для забезпечення максимальної прозорості роботи Укрпошта вперше проводила закупівлі в онлайн-режимі. Підприємство приєдналося до системи електронних державних закупівель "Прозоро". Програма з енергозбереження діятиме протягом 2015–2020 років і дозволить щороку економити понад 132 мільйони гривень. Посилено контроль відправлень: щоб не пересилали вибухонебезпечні речовини, зброю, боєприпаси, кореспонденцію з фальшивими марками.

76 000 осіб працюють в Укрпошті. З них понад 34 тис. — листоноші, близько 13 тис. — оператори поштового зв'язку. Є майже 12 тис. відділень в Україні.

Доставляють посилки з Китаю й Естонії

Послуги Укрпошти, що запровадили 2015 року:

— "Прискорена пошта": доставка того ж дня в межах міста, протягом одного-двох днів — між обласними центрами. Послугу надають у 418 поштових відділеннях.

— Доставка посилок вагою до 2 кг з Китаю протягом 7–10 днів. Послуга діє з квітня. До кінця року доставили 45 тис. посилок.

— Замовлення товарів з Естонії через інтернет-магазини. Діє з липня. За цей час надійшло близько 270 тис. посилок.

— Оновили сервіс "Кур'єрська доставка".

— Замовлення та доставка електроніки, побутової техніки з торговельної мережі "Ельдорадо". За три місяці через відділення Укрпошти купили понад 6 тис. товарів.

Зараз ви читаєте новину «Укрпошта отримала найкращий результат за 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути