вівторок, 02 вересня 2014 07:45

У салоні краси тваринам роблять манікюр

Автор: ФОТО: Ольга ШВЕД
  Вимитому 1,5-річному йоркширському тер’єру підрізають шерсть на лапах у салоні для тварин. Псів цієї породи купають раз на два місяці
Вимитому 1,5-річному йоркширському тер’єру підрізають шерсть на лапах у салоні для тварин. Псів цієї породи купають раз на два місяці

— Мій Амур дуже дружній, він радо зустрічає клієнтів, — каже 24-річна Катерина Кулинич. Кілька місяців тому відкрила неподалік центру Львова салон краси для тварин.

Біля дверей кидається до ніг мініатюрний йоркширський тер'єр Амур завбільшки з кота. Лащиться, лізе облизувати руки. На стінах — дзеркала, плакати із собаками. Біля входу — шафи з косметикою для тварин: шампунями, парфумами, гігієнічними наборами. У закладі роблять зачіски та манікюр собакам і котам, миють їх, проводять спа-процедури. Продають одяг для тварин.

— Пік моди. Зараз у кожного пса й кота має бути вишиванка, — власниця показує вишитий червоними та чорними нитками білий атласний комбінезон за 140 грн.

За фахом Катерина — журналіст. Грумінгом — стрижкою тварин, займається три роки після закінчення курсів. Тренувалася на власному собаці.

— Амурчика стригла з ірокезом, під лева, робила хвостики. Потім набивала руку на собаках знайомих, — бере йоркширського тер'єра 1,5-річного Міккі. Його вперше принесли на стрижку.

— Підстрижіть, аби він був схожий на хлопчика, без хвостиків різних на голові, борідку коротше. І на нігтиках манікюрчик освіжіть, — каже власниця Тетяна.

Пес спокійно стоїть на столі, доки йому бриють машинкою спину. Господиня гортає журнали на дивані навпроти.

— Ті, які звикли стригтися — спокійні. А є нечемні песики, які так і норовлять тебе за руку цапнути, — Катерина піднімає голову псові, ножицями обстригає бороду. — На такий випадок можна вколоти заспокійливе. Особливо дряпаються й кусаються довгошерсті коти. А найважче стригти псів породи шпіц. У них, окрім шерсті, є ще грубий підшерсток. Часу витрачаю вдвічі більше.

Несе собаку до ванни. Ставить у ванночку, поливає з душу, намилює шампунем та бальзамом.

— Шерсть йорків схожа на людське волосся. Також швидко жирніє і брудниться. Тер'єрів стрижуть і миють раз на два місяці. Треба дивитися, щоб засоби в очі не потрапляли. Є спеціальні шампуні для бородатих песиків, — намилює хвоста. — Собаки завжди сунуть скрізь носики, все нюхають, тому борода в них брудниться найбільше.

Помитого пса садить на стіл, під феном витягує щіткою довгу шерсть на лапах. Тварина скавулить, хоче зістрибнути. Катерина кличе помічницю.

— Є кілька десятків зачісок для собак. Пуделів модно стригти під лева, як і котів. Якось принесли нам страшно закудланого йорка, весь у ковтунах, шерсть збилася. Господарі кажуть: в село на кілька місяців відправили. Бідний песик — ковтуни стягують шерсть, тварина кігтями роздирає до крові. Прийшлося поголити. Є клієнти, які регулярно приносять кота брити "під нуль", бо в господині алергія на шерсть. Виконуємо забаганки — то залишаємо на спині пасмо шерсті, щоб косички заплітати, то відпускаємо по боках для хвостиків. Я — за натуральний вигляд, тому не фарбуємо й не робимо татуювання.

Господарям, які не люблять запах собак, пропонуємо літні варіанти парфумів — з ароматом ківі, персика. Є дівчачі, хлопчачі. Псам вони не шкодять.

За 1,5 год. йорка Міккі віддають господині. За стрижку з миттям платить 200 грн.

"Амурчик — затребуваний жених. За шлюбну ніч беремо 500 гривень"

— Дешеве утримання породистої собаки, яка коштує до 1,5 тисячі доларів, бути не може, — розповідає Катерина Кулинич. — Якщо регулярно водити в салони краси на стрижки, гігієнічні процедури, купувати косметику, одяг, прикраси, то до тисячі гривень на місяць може піти.

Якщо захворіє, лапку зламає чи виникають проблеми з травленням, то ціна зростає вдвічі. Хоча на таких псах можна заробляти. Амурчик — дуже затребуваний жених. За шлюбну ніч беремо 500 гривень. Він — песик маленький, тому іноді допомагаю залізти на більшу наречену.

Зараз ви читаєте новину «У салоні краси тваринам роблять манікюр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути