Ексклюзиви
пʼятниця, 01 січня 2016 05:00

"У листопаді син женився. Але на весілля мене не запросив"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Хочу дізнатися, чи варто мені шукати батька. Він покинув мене з мамою, коли була дуже малою, — пише киянка Наталя, 30 років. — Кілька разів я вже подавала на розшук, але не було ніякої інформації про нього. Знаю, що він — із Росії. Дуже хочу його знайти. Востаннє ми бачилися 1994 року. Створити сім'ю мені не вдається. Чи вийду я найближчим часом заміж?"

Листи коментує київський біоенергетик 49-річний Мирослав Олійник. Наталя надсилає чорно-біле фото. Маленьку дівчинку на руках тримає батько.

— До 32 років обзаведетеся сім'єю. У 33 роки маєте шанс стати мамою. Не ігноруйте залицяння молодшого за вас чоловіка. Довіртеся долі. Продовжуйте шукати батька. Зустріч із ним принесе вашій душі спокій. Віднайти його допоможуть родичі. У чоловіка є інша сім'я. Але зустрічі з вами зрадіє. Можете надалі підтримувати з ним стосунки. Не звинувачуйте, що не шукав вас раніше. Він собі цього не може пробачити.

"Донька завагітніла у 20 років, — розповідає Олена Сергіївна з Рівного. — Ми дізналися на початку грудня. Хлопець — її одногрупник. Спочатку вирішили розписатися, але тепер передумали. Хочуть перенести шлюб на 2017 рік, бо 2016‑й є високосним. Ми з чоловіком теж у високосному році побралися і живемо разом багато років. Коли 2016-го краще йти до шлюбу?".

— Люди придумують собі прикмети та вірять у забобони. Наприклад, кажуть, що у високосний рік не можна виходити заміж, народжувати дітей, купувати нерухомість чи змінювати роботу. Але навіщо чекати цілий рік, щоб втілити у життя свої мрії і плани. Абсурдно відмовлятися від шлюбу. Молодята мають узаконити стосунки до народження первістка, аби дитина жила в повноцінній сім'ї. Сприятливим для одруження буде лютий, друга половина травня і червень.

"Із чоловіком ми розлучилися сім років тому, — пише 45-річна Ольга Леонідівна із Полтави. — Маємо сина Віктора, якому зараз 24. У листопаді він женився. Але на весілля мене не запросив. Прийшов до мене і каже: мамо, ти тільки не ображайся. Не можу я тебе на весілля позвати. Бо свадьбу робить тато. А він туди прийде з новою дружиною. Каже, що не хоче тебе там бачити. Ти мене пойми. Він мені університет оплатив, машину купив. Я до кінця навіть слухати не хотіла. На душі досі важко від образи. Син дзвонить, а я не можу говорити з ним нормально. Я вдруге вийшла заміж, але дітей не маю. Заради Віктора я покинула роботу. Робила свого часу все, щоб він гарно закінчив школу. За що мені така дяка?"

Вкладає у конверт фотографію 2008 року. На ній обіймає сина під час випускного вечора у школі. Біоенергетик сканує знімок правицею.

— Досить жити образами. Ви тримаєте зло і на чоловіка, і на сина. Є за що. Бо один зрадив і покинув, а другий залишився жити з батьком, бо той має гроші. Сприйміть це як належне. Не боріться із собою. Не варто йти проти своїх бажань. Не хочете спілкуватися з сином, не силуйте себе. Марно сподіватися налагодити з ним стосунки. Зараз йому треба не мамина любов, а квартира, яку обіцяє купити батько. Другий шлюб теж не зробив вас щасливою. Гроші, що відкладаєте на чорний день, витрачайте на закордонні подорожі.

"Моя внучка рік зустрічалася з хлопцем, але недавно розійшлися, — пише Раїса Іванівна зі Львівщини. — Хочу дізнатися, чи повернеться її коханий, чи буде мати іншого хлопця. Юля має на обличчі червоні вугрі. Висипка не сходить, хоча лікарі обіцяли, що вона це переросте. У шкірвендиспансері радять здати аналіз на гормони й лікувати. Як правильно поступити?"

— Висипи на обличчі не можна ігнорувати. Це є свідченням гормональних збоїв в організмі. Обстеження варто пройти до Нового року. До колишнього хлопця внучка не повернеться. Вони кілька разів пробували відновити стосунки, але наступали на ті ж граблі. Матиме двох шанувальників. Взаємністю відповість тому, хто старший за неї на два роки.

"Коли виходила заміж, думала — раз і на все життя. Та сталося не так, як гадала, — пише 72-річна Тамара Василівна з Київщини. — Невдалі шлюби не принесли мені омріяного жіночого щастя. Мала багато труднощів і розчарувань. Хоча я — неконфліктна, люблю людей. Та найбільше зараз мене турбує рідний брат. Батьки заповіли нам небагату спадщину. Коли він довідався, що хата дісталася не йому одному, а нам обом, то дуже розізлився. Я стала для нього ворогом номер один. За що мені все це? Оббріхує мене перед людьми, настроїв проти мене сина. Боляче, бо я брата вигляділа. Він на сім років молодший мене".

— Ворожнеча навколо хати стихне, коли її продасте і гроші розділите. Мирно там жити не зможе жоден із вас. Брат своєї позиції не змінить, бо його проти вас налаштовує хтось із родичів. Зумійте простити. Настане день, коли він прийде на ваш поріг і вибачиться за все. Усе життя прожили для людей. Присвятіть увагу собі. Варто погодитися на лікування в санаторії.

Зараз ви читаєте новину «"У листопаді син женився. Але на весілля мене не запросив"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути