вівторок, 01 грудня 2015 07:20

Тричі відмовив Алісі Фрейндліх

— Алису Фрейндлих брал только на те роли, в которых она смотрелась бы без­укоризненно, — казав Ельдар Рязанов. Тричі відмовляв їй, бо була "занадто жіночна для ролі". Вона знялася у двох стрічках Рязанова — "Службовому романі" та "Жорстокому романсі".

Серед улюблених актрис режисера були Світлана Немоляєва, Лія Ахеджакова, Барбара Брильська та Валентина Тализіна. Людмила Гурченко виконала головні ролі у фільмах "Карнавальна ніч" та "Вокзал для двох".

— У "Карнавальній ночі" Люся знялася, коли була студенткою другого курсу, — згадував режисер. — Спочатку забракував її кандидатуру. Постійно придирався до неї. Мені не подобалися її штучки-дрючки. Але вже тоді розумів, що з точки зору музикальності, мені попався справжній діамант. Згодом пробував її у свою "Гусарську баладу" та "Іронію долі або З легкою парою", але не підійшла. Вдруге на знімальному майданчику зустрілися 1982-го, коли знімав "Вокзал для двох". Роль була написана для 18-річної актриси. Переписали її спеціально для Гурченко.

— Я снялась в более чем 50 картинах, а зритель меня запомнил и полюбил лишь по фильмам Рязанова, — каже актриса 78-річна Світлана Немоляєва. Виконала ролі у п'яти стрічках Рязанова. — Ельдар Олександрович мав імпульсивний характер. На зйомки завжди приходив енергійний, у гарному настрої. Міг прикрикнути під час роботи, але ніколи не переходив межу пристойності. Був людиною крайнощів. Якщо подобалося робота, міг аплодувати й кілька хвилин розхвалювати. Коли був чимось незадоволений, похмурнів і цілий день міг не розмовляти.

Зараз ви читаєте новину «Тричі відмовив Алісі Фрейндліх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути