Ексклюзиви
вівторок, 28 серпня 2012 06:30

"Раз нагуляла дитину, йди тепер жити до нього"

Автор: Фото надане Наталією Гаращук
  Наталія Гаращук із райцентру Хмільник на Вінниччині тримає доньку Вікторію. Народила її від Володимира Клименюка, директора Бердичівського медколеджу на Житомирщині. Знімок зробили до викрадення дитини
Наталія Гаращук із райцентру Хмільник на Вінниччині тримає доньку Вікторію. Народила її від Володимира Клименюка, директора Бердичівського медколеджу на Житомирщині. Знімок зробили до викрадення дитини

34-річна Наталія Гаращук із райцентру Хмільник на Вінниччині два місяці не бачила доньки Вікторії, 5 років. Дитину забрав колишній співмешканець Володимир Клименюк.

Наталія за фахом медсестра. Працює у санаторії "Хмільник". Вчилася у Бердичівському медколеджі на Житомирщині. Там і познайомилася з  Володимиром Петровичем. Він директор коледжу.

— Поступала через посередника. Він підійшов до директора замовити за мене слівце. Клименюк мене побачив і сказав: вона поступить і буде моя. Після вступного екзамену підійшов і сказав, що підвезе додому. Я старалася делікатно відмовити. Бо була заміжня, мала доньку Олену. Та й навіщо мені чоловік, старший за мене на 21 рік. Але він нагло наполягав. Мусила погодитися, не хотіла заїдатися з ним, щоб не вигнав з училища, — згадує Гаращук.

Розмовляємо в піцерії. Наталія замовляє каву, але не п'є.

— Це залицяння тривало рік. Я не знала, що робити й кому жалітися. Подумала, може, хай вже отримає своє і дасть мені спокій. Завагітніла від нього, — опускає очі. — Я кохала свого чоловіка Толю й боялася його втратити. Усе йому розказала, він простив. Родилася Вікторія. Записали дівчинку на Толю. Але як дитині було 2 роки, Клименюк її побачив. Поняв, що це його, бо дуже на нього схожа. Такого скандалу наробив. Почався настоящий терор, щоб йшла до нього жити з дитиною. Так опозорив мене, дві області про нас гули. З Толею розійшлися. Мама кричала ґвалт: "Що ти наробила? Раз нагуляла дитину від нього, то тепер йди і з ним живи".

Наталія зійшлася з Володимиром Клименюком. Жили не розписані у Бердичеві.

— На перших порах я до Володі "викала". Це його дуже злило, але ніяк не могла перейти на "ти". У нього два сини від першої жінки — мої ровесники. 35-річний Віталій живе в Житомирі, 30-річний Олег — у Вінниці. Мою старшу Оленку не обіжав. Купував усе, але після того, як я попрошу. Він дуже любив, щоб його просили. Хотіла його полюбити, але не получалося, просто терпіла. Дуже скучала за своїм Толею.

— Через півроку Володимир запропонував поїхати відпочивати в Чорногорію. Взяли з собою мою молодшу сестру Аню, щоб помагала дитину бавити. Був мій день народження, Володя приніс великий букет квітів. Захотів лишитися зі мною в номері сам. Аню з малою нагло спроваджував на пляж. Мене це розізлило, і я теж пішла на пляж. Тоді вперше підняв на мене руку.

— Ми верталися з магазину, а він закрився і не відчиняв нам. Хотів, щоб ми в коридорі спали, — згадує 21-річна Анна Колеснікова, сестра Наталії. — Відчинив тоді, як я стала дуже просити. Наташа розсердилася й назвала його дебілом. Він дав їй ляпаса. Схопив за плечі й кинув на ліжко. Сам сів їй на груди й з двох рук бив у голову. Я ледь відтягнула.

Наталія переїхала у Хмільник до батьків.

— Володя після побиття зробив мені пропозицію. Але це вже був кінець, — продовжує Гаращук. — Час від часу жили разом у моїх батьків. Він бачив, що не люблю його. Вигнати боялася. Шантажував, що забере в мене дитину, і я ніколи більше її не побачу. Бив мене не раз. Раз душив у мами на очах. Вона захистила, то й її побив. Тоді мама поняла, що це за людина.

2011-го знову зійшлася із першим чоловіком 35-річним Анатолієм.

— Володя як узнав, сказав: я тобі отомщу, жити не дам. Я кілька разів міняла сім-карти, але він приїжджав і скандалив. Зверталася до міліції, та марно. У нього є зв'язки і гроші. Хмільницький райсуд присудив виплатити йому 25 тисяч гривень моральної компенсації. Апеляція зменшила суму до тисячі. Він подав касацію, й справа заглохла.

5-річна Вікторія жила з матір'ю. Батько забирав доньку щосуботи, привозив назад у неділю.

— Двічі возив малу на Кіпр без мого письмового дозволу. Тикав в очі, що має якесь рішення суду. А 15 липня забрав Віку й не привіз. Подзвонив і прошипів: дитина сказала, що не хоче більше тебе бачити. І додав, що віддасть, якщо приповзу до нього на колінах. Я звернулася в міліцію й прокуратуру, але мені відмовили. Порадили йти до суду.

Володимир Клименюк, 56 років, має триповерховий будинок у передмісті Житомира. Маєток обгородив 2-метровим парканом.

— Я не забрав доньку, вона залишилась жити зі мною, — говорить телефоном. — Дитина вже рік просилася до мене. 5 серпня Наталія намагалася силою викрасти малу. Донька як побачила маму, попросила, щоб ми від неї тікали. Я й сам її боюся. Матері стидно перед людьми, бо дєвочка втекла до батька.

Зараз ви читаєте новину «"Раз нагуляла дитину, йди тепер жити до нього"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути