вівторок, 30 серпня 2016 07:25

Почали виробляти ракети "Вільха"

26 серпня українські військові випробували 14 ракет "Вільха". Відео запуску оприлюднили в інтернеті. Всі постріли були влучні.

"Ця ракета може пролетіти багато десятків кілометрів. Процес її польоту корегується. Вона може влучити у ціль завбільшки з волейбольний майданчик. А знищить усе на площі кількох футбольних полів. Це — ракети нового покоління. Завдання розробити їх було поставлене 2014-го. Але тоді не було грошей. Кошти почали виділяти у середині минулого року. А тепер ми можемо на повну розгортати виробничі потужності. Такої зброї в Росії немає", — написав у соцмережі 41-річний Юрій Бірюков, радник Петра Порошенка.

— Насправді "Вільха" — не новинка. Ці ракети випускалися і в радянський період, — пояснює полковник запасу Петро П'ятаков, 57 років. — Виробництво було розкидане по кількох містах Союзу. В Україну поставили дуже мало ракет — у Львівську та Запорізьку область. Вони мали термін придатності, який закінчився. Тому саме тепер Україна налагодила власне виробництво "Вільхи". Публічний запуск — це чудова демонстрація противнику, що ми опанували цю технологію.

"Вільха" запускається бойовими машинами "Смерч". В Україні вони є ще з радянського часу.

15 підозрюваних фігурують у справі про масові заворушення під Верховною Радою 31 серпня 2015-го. Наприкінці липня Генпрокуратура передала обвинувальний акт у Печерський районний суд столиці.

Торік 31 серпня активісти штурмували будівлю парламенту. Протестували проти змін до Конституції, що передбачають децентралізацію й особливий порядок самоврядування на окремих територіях Донбасу. За неї депутати проголосували в першому читанні. З натовпу кидали димові шашки. Намагалися прорватися в будівлю. Правоохоронці застосували сльозогінний газ. У відповідь полетіла граната. Загинули четверо бійців Нацгвардії, поранили 157 людей.

2 вересня 2015-го за підозрою у використанні гранати арештували 24-річного Ігоря ­Гуменюка, бійця батальйону "Січ".

Зараз ви читаєте новину «Почали виробляти ракети "Вільха"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути