вівторок, 12 квітня 2016 05:10

Олег Довбня потрапив під артобстріл
3

Ґідо Вестервелле
Фото: ФОТО З САЙТА www.focus.de
Максим ­Гончар
Олег Довбня із Кременчука на Полтавщині був розвідником. Після демобілізації мав одружитися

22-річний Олег Довбня із Кременчука на Полтавщині загинув під Авдіївкою 25 березня. Потрапив під артобстріл.

Із серпня 2015 року чоловік був розвідником 90-го батальйону 81-ї аеромобільної бригади.

— Олег дуже хотів воювати. Постійно тренувався, займався боксом і легкою атлетикою. Після армії працював в охоронній компанії, отримав поранення — кулю в ногу. Коли грабіжники увірвалися в магазин, тільки Олег не побоявся зайти до приміщення. Тричі був у Києві на операціях, але так і не витяг кулю. Коли їхав на полігон, родині повідомив, що вирушає на навчання в пожежну частину до Полтави, — розповідає 42-річна Людмила Синевид, рідна тітка та хрещена матір Олега.

Після демобілізації планував одружитися з Юлією.

— Йому залишилося сім місяців відслужити. Улітку хотів із дівчиною поїхати в Одесу. Мріяв побачити море, — каже 21-річна Ілона Агаєва, краща подруга Олега. — На похорон до нього зійшлися сотні людей.

У Олега Довбні залишився батько. Коли хлопцеві було 2 роки - не стало матері.

Коротко

47-річний Ігор Сухий із Кременчука на Полтавщині помер від серцевої недостатності 30 березня в лікарні. Хворів на цукровий діабет. В АТО пішов добровольцем, прослужив майже рік. Коли у військкоматі запитали про рівень цукру у крові, сказав, що любить халву. За станом здоров'я його демобілізували. Коли повертався додому, знепритомнів на столичному вокзалі. Півтора тижня провів у лікарні. Був розлучений. В Ігоря Сухого залишилися двоє синів.

15-річного Максима ­Гончара із села Михалкове Сокирянського району Чернівецької області не стало 3 квітня в реанімації райлікарні. За кілька днів до цього він відпочивав із друзями в лісі, біля річки Дністер. Зірвався зі скелі заввишки майже 20 м. Пошкодив внутрішні органи й голову. Максима кілька разів прооперували.

Швейцарський кардинал 93-річний Жорж-Марі Котьє помер 31 березня в Римі. Був женевським домініканцем, богословом Папського дому. Він — один зі свідків Другого Ватиканського собору. Знав Папу Івана Павла II. Причиною смерті стала легенева емболія (перенесення кров'ю або лімфою частинок, що призводять до закупорки судин. — ГПУ). Хворобу спричинила операція на шийці стегна.

У церкві Святих апостолів у Кельні 2 квітня попрощалися з екс-міністром закордонних справ Німеччини 54-річним Ґідо Вестервелле. Від листопада 2015 року перебував у місцевій лікарні. Мав лейкемію. Хворобу діагностували в червні 2014-го. Торік політик говорив, що ­одужує, і представив власну книжку "Між двома життями". Вестервелле 10 років очолював Вільну демократичну партію Німеччини. У 2009–2013 роках обіймав пост міністра закордонних справ ФРН.

— Сумуватиму за тобою як за людиною та соратником, — сказала на похороні канцлер Анґела Меркель.

Зараз ви читаєте новину «Олег Довбня потрапив під артобстріл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути