Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2016 06:35

Оксана Гусак позичила гроші на операцію

Автор: ФОТО з особистого архіву Оксани Гусак
  Оксані Гусак із міста Новгорода-­Сіверського на Чернігівщині вада серця передалася від прадіда
Оксані Гусак із міста Новгорода-­Сіверського на Чернігівщині вада серця передалася від прадіда

— У вересні я поховала маму. Очевидно, стрес спровокував збій ритму серця і мене терміново прооперували в інституті Амосова, — розповідає 37-річна Оксана Гусак із міста Новгорода-Сіверського на Чернігівщині. — Вживлювали дефібрилятор, що контролюватиме роботу серця й усуватиме напади тахікардії. Така операція разом із пристроєм обійшлася в 225 тисяч гривень. Грошей не мала.

Оксана працює заступником керівника Новгород-Сіверського центрального відділення зв'язку. Чоловік живе окремо. Оксана сама виховує двох дітей — 17-річного Владислава, курсанта Чернігівської військової академії і 8-річну доньку Олександру.

— Я звернулася до народних депутатів від Чернігівщини, але допомоги не отримала. Почали скидатися грошима колеги, — каже Оксана Олександрівна. — Збирали по місту й області. Давали наші місцеві депутати. Вийшло 125 тисяч. Решту суми довелося позичати. Обдзвонила знайомих, позичали в доларах.

— Вада серця мені передалася від прадіда. Захворювання виявили, коли я йшла до першого класу. Батькам сказали, що переросту. До 33 років допомагали таблетки. А потім з інтервалом у півтора року сталися два приступи. Збивався ритм серця. У жовтні торік із начальницею вийшли після роботи. Раптом мені стало недобре. Серце вискакує, по ногах іде холод і піднімається вверх. Не можна ні дихнути, ні поворушитися. Я вже знала, що таке буває від набряку легенів. Викликали "швидку". У приймальному відділенні я кричала, щоб кололи мені сечогінне, бо знала, що допомагає. Подзвонила родичам — аби взяли до себе дочку. Я їй не розповідала, що зі мною.

— Коли вже везли в операційну, молилася. У мене ж діти, мрію побачити онуків. Операція тривала 2 години. Лікарка сказала — ще б тиждень і вже було б пізно. У чотирьох людей я позичила гроші на операцію. Їх треба швидко віддати. Маю надію на доброту й небайдужість наших людей.

Допомогти Оксані Гусак можна, перерахувавши гроші на картку Приватбанку №5168 7555 1692 0127 (Гусак Оксана Олександрівна), тел. 0(95) 504 31 76

Зараз ви читаєте новину «Оксана Гусак позичила гроші на операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути